Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

West Ham jagar poäng på Old Trafford

I morgon jagar West Ham United poäng på Old Trafford mot mästarna från Manchester. Laget från London har tre poängs försprång till Wigan Athletic (vilka möter Sheffield United på bortaplan), vilket innebär att en poäng säkrar fortsatt spel i PL. Sir Alex Ferguson kommer att spela ett starkt lag för att inte gynna någon speciell. Mästarna kommer till matchen med beskeden att Gary Neville och Louis Saha troligen spelat färdigt för säsongen.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Brown, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Heinze, Evra, Fletcher, Ronaldo, Scholes, Eagles, Carrick, Giggs, Richardson, Rooney, Smith, Solskjaer och Dong.

I de bakre leden är följande spelare att vänta: Edwin van der Sar, Wesley Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Gabriel Heinze. Sir Alex väljer troligen att samspela backlinjen inför FA-Cup-finalen mot Chelsea. Beskedet gällande Neville är inte goda, varför Brown fortsätter på högerbackspositionen. Undertecknad tycker heller inte att Neville skall spela i FA-Cup-finalen, även om han blir frisk. Bättre är att satsa på en spelare som har matchträning. Vidare är det heller inte troligt att Patrice Evra spelar från start, Sir Alex verkar ha tilltro till sin argentinske vänsterback för närvarande.

På mittfältet är chansen stor att eminensen Ryan Giggs, den överskattade (eller hur DN-Göran?) Paul Scholes och bakåtsträvaren (vad säger du Glenn?) Michael Carrick spelar. Vad gäller den fjärde spelaren är undertecknad mer osäker. I stort kan Sir Alex välja mellan Chris Eagles, Darren Fletcher och Cristiano Ronaldo. Med tanke på cup-finalen är chansen troligen stor att Ronaldo vilar de första 45 minuterna, vilket kan innebära att Fletcher startar.

I anfallet kamperar Alan Smith med Wayne Rooney. Nyheten att Saha missar FA-cup-finalen är enerverande. Efter en strålande höstsäsong har fransmannen återigen dragit på sig diverse skador. Otur? Javisst, men United har inte råd att ha en spelare som deltar i 50 % av säsongen. Många hyser dubier kring fransmannens framtid, vilket ter sig fullt förståeligt. Legenden Ole Gunnar Solskjaer (han som inte klarar av internationellt spel, eller hur Glenn?) sitter på bänken. På denna får han sällskap av: Kuszczak, Evra, Ronaldo (Fletcher) och O´Shea.

West Ham presenterar följande trupp: Green, Neill, Collins, Ferdinand, McCartney, Benayoun, Reo-Coker, Noble, Boa Morte, Zamora, Tevez, Carroll, Dailly, Spector, Davenport, Konchesky, Mullins, Bowyer, Etherington, Cole, Harewood, Blanco och Sheringham.

Laget har denna säsong varit en gåta. Från början var det många som trodde att de skulle vara bland de sex första lagen, mot bakgrund värvningarna av Tevez och Mascherano. Emellertid visade det sig att argentinarna hade svårt att smälta in i miljön och att West Ham anförtrott dem ett alltför stort ansvar. Tevez skall ha heder för att han stannat kvar och spelat god fotboll de sista omgångarna.

Troligen fortsätter Alan Curbishley med samma lag som slog Bolton förra helgen. Således: Green – Neill, Collins, Ferdinand, McCartney – Benayoun, Reo-Coker, Noble, Boa Morte – Tevez, Zamora. På papperet är det här ett relativt starkt lag, men dynamiken är inte den bästa på innermittfältet. Stort kreativt ansvar ligger på Tevez. I övrigt är Zamora på topp en duktig spelare som är mycket kvick i rörelserna. Dessa två herrar kan ställa till med problem för backlinjen i hemmalaget.

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med start kl. 16.00.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]