Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rafflande slut på Anfield

Det var drama och en rafflande avslutning på Anfield där United lyckades ta alla tre poäng trots en skada på Rooney och en sen utvisning på Scholes.

Ferguson valde som väntat att starta med dom spelarna som vilade i veckans match mot Reading. Vidic, Giggs, Carrick, Evra och Larsson kom in i startelvan tillsammans med Gary Neville. För Liverpools del var laget inte speciellt överraskande förutom att Mark Gonzalez tog Pennants plats ute till vänster på mittfältet.

Liverpool:
Reina
Finnan Carragher Agger Riise
Gerrard Alonso Sissoko Gonzalez
Bellamy Kuyt

Bänk: Dudek, Hyypia, Crouch (In för Sissoko 79), Pennant (In för Bellamy 69), Aurelio (In för Gonzalez 61)

Gult kort: Carrick, Neville (United) Alonso, Carragher (Liverpool)

Rött kort: Scholes (United)

Matchen började väldigt försiktigt och man märkte tidigt att lagen hade en enorm respekt för varandra. Den första riktigt vassa chansen kom från United’s sida då Ronaldo lyckades ta sig förbi Riise för att sedan skjuta ett skott som hamnade på mittraderna på Anfields läktare. Efter ett ställningskrig dom första 35 minuterna började Liverpool att ta över mer och mer gällande bollinnehav. Riise fick en frispark precis utanför United’s straffområde och Gonzalez petade bollen till norrmannen som fick på ett bra och hårt skott som dock smet utanför Van Der Sar’s högra stolpe. 0-0 stod sig i paus.

I andra halvlek började Liverpool mycket starkt. Dom första 5-10 minuterna i andra halvlek kändes det som om United inte hade kommit tillbaka ifrån omklädningsrummet, det var virrigt och allmänt rörigt i United’s straffområde där Van der Sar stod för några avgörande räddningar. Efter 74a minuter fick Rooney utgå på grund av skada efter en ful tackling med dobbarna av Carragher som träffade Rooney precis nedanför knäet, hur pass allvarlig skadan är vet man i dagsläget inte. In kom istället John O’Shea som ska komma att spela en viktig roll i matchen. I den 79e minuten kom Crouch in för Liverpool och fick en jättechans bara några minuter efter sitt inhopp, inlägget kom från Finnan på högerkanten där Crouch tog ner bollen på bröstet och levererade ett skott som Van Der Sar gjorde en av säsongens svettigaste räddningar på, dock fortfarande 0-0. I den 86e minuten får Liverpool en frispark på egen planhalva, detta uppskattades inte av Scholes som viftade med knytnäven mot Liverpool’s Alonso vilket domaren såg detta gav Scholes ett rött kort och han väntas vara borta tre matcher och missar därmed Middlesborough (FA-cupen), Bolton samt Blackburn. Med bara 10 man kvar på plan och en Rooney som hade utgått pga. Skada var United’s chanser att vinna inte speciellt stora och man spelade mer och mer på ett oavgjort resultat.

När man satt och väntade på att Liverpool skulle göra det förlösande 1-0 målet i slutskedet av matchen fick United en tveksam frispark genom Giggs till höger utanför hemmalagets straffområde. När United fick frisparken stod matchklockan på 90 minuter och fjärdedomaren hade precis signalerat fyra minuters tillägg. Efter ett samtal mellan Giggs och Ronaldo stegade portugisen upp och slog ett hårt lågt skott mot Liverpools mål där Saha slängde sig fram så att Reina inte lyckades hålla bollen och på returen var O’Shea och drog upp bollen i nättaket, 0-1 var ett faktum och klockan stod nu på 91 minuter. Efter målet försvarade United bara sig och skyfflade iväg bollen så fort den kom nära eget straffområde, när klockan passerat 94a minuter satte domaren pipan till munnen och 3 poäng och en dubbel mot Liverpool denna säsongen var ett faktum.

United gjorde förmodligen en av sina sämsta matcher på mycket länge men lyckades endån knipa tre poäng vilket kan vara avgörande i slutendan. Laget är nu 9 poäng före Chelsea dock med en matche mer spelad än London klubben. Det mest oroliga i denna matchen var att se Vidic. Det har varit oroväckande att se serben dom 2-3 senaste matcherna då han inte har sett lika stabil ut som tidigare och vi hoppas att han är i hundra form till mötet mot Lille på onsdag i Champions Leauge returen. Bäst i United tröjan idag var annars Ferdinand, Scholes och The Jolly Green Giant – Van der Sar.

Nu blickar vi fram mot onsdagens retur på Old Trafford då vi tar emot Lille, vi har ett 1-0 resultat att gå på och ska kunna ta oss vidare till kvartsfinal bara vi sköter våra kort rätt.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]