Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea – Man United

Idag spelas den traditionella matchen mellan ligavinnaren och vinnaren av FA-cupen på Wembley. Därmed möts förstås Man United och Chelsea åter på nya Wembley. Den här gången i Charity Shield. Revansch idag för Fergies mannar?

United och Chelsea drabbar åter samman. Förra säsongens matcher slutade samtliga oavgjort. 1-1 på Old Trafford, 0-0 på Stamford Bridge och sedan 0-0 på Wembley. I FA-cupfinalens förlängning avgjorde dock Didier Drogba för Londonlaget.

Charity Chield kommer handla om en hel del prestigt och kamp, precis som vanligt när Chelsea och United möts. För fotbollsfantaster med drömmar om många mål kanske detta inte är prio ett. United och Chelsea har utan tvekan två av dem främsta defensiva styrkorna i världen och det har varit tydligt när lagen mött varandra. I årets Silly Season har det dock mestadels handlat om offensiv kraft. Chelseas enda riktigt vassa nyförvärv är fransmannen Florent Malouda, kanske spelar han idag. Då blir det en spelare att se upp med!

I United är Anderson tveksam på grund av en lättare skada, Owen Hargreaves definitivt borta då han spelade igår och Carlos Tévez kommer att göra debut i veckan. Därmed är Nani det enda nyförvävet vi kan få chansen att se.

Huruvida startuppställningarna ser ut är som vanligt, innan Premier League startar, en gåta att förutspå. Med tanke på skador på Foster, Neville, Park, Scholes, Saha och Solskjaer lär ändå spelare som VDS, Vidic, Ferdinand, Ronaldo, Carrick, Giggs och Rooney vara garanterade spel från start. På förhand skulle jag tro att det blir någon form av 4-5-1-uppställning från United sida. Tre anfallare missar matchen, endast Rooney är tillgänglig. Möjligen ges Giggs en offensiv roll strax bakom Rooney.

Chelsea har haft problem med skador under försäsongen och saknade så sent som förra veckan hela 12 spelare! Idag är de flesta aktuella för spel. Helt klart är att Michael Ballack och Wayne Bridge ser matchen från sidan. Chelsea spelar förmodligen i vanlig ordning en 4-3-3-uppställning med två kvicka mittfältare bredvid Drogba på topp.

Chelsea jagar sin fjärde titel i Charity Shield, United sin tolfte. Om några timmar vet vi säkert!

Matchen visas på Viasat Sport 2 kl 16.00.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]