Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anfallsbristen irriterar

Det är ett vansinnigt stort svaghetstecken att inte ha fler anfallare.
United avslutade matchen mot Reading utan en enda. Uselt.
Helt osannolikt egentligen – en klubb som köper spelare för över en halv miljard kronor kunde likt förbaskat inte ställa en striker på banan när Rooney var tvungen att gå av.

”Jomen, vi har ju skador, Tevez är inte ikapp träningsmässigt, Ronaldo, Giggs och Nani är offensiva …” Bullshit. Det går inte att avgöra en match mot ett så snålt lag som Reading med att slänga in O´Shea på topp. Inte ens han kan blomma på den positionen.
Två tappade poäng i premiären brukar vara jobbiga när sluttabellen presenteras. Speciellt mot ett Reading som inte alls var en lika häftig friskus som förra säsongen.
Så det här var en riktigt dålig start, både på säsongen och min semester. Jag gillade det inte.

Å andra sidan fortsätter United bara på den inslagda linjen. Förra säsongen avslutades med ett (straff-)mål på de sista fem matcherna. Nu har det blivit ett på de två första tävlingsfajterna. Totalt två på sju alltså. Och så sätter Ferguson in O’Shea på topp …
Fler anfallare, som sagt.

Nu kommer väl förhoppningsvis en av mina favoriter, Saha, tillbaka snart och Tevez tror jag stenhårt på. En lirare som är hård i kroppen, har en engelsk säsong i sig och psyket för att lyckas. Att han ser ut som en psykotisk Apocalypto-krigare gör sitt. Nani har jag inte riktigt bildat mig en uppfattning om än, man kan väl knappast påstå att han gjorde samma intryck i sin debut som Ronaldo. Han har ett fint steg men måste fila på passningsspelet. Under all kritik de tre-fyra matcher jag sett med honom – och han ser inte ut som en anfallare.

Till sist 1: En reflektion angående vad som måste vara en av de sämsta artiklarna jag läst i News of the World, och det finns en del att välja ur deras arkiv. Enligt NOTW ska Mikael Silvestre alltså ha begärt att få lämna Old Trafford av två anledningar:
1) Han fick inte spela FA-cupfinalen i våras.
2) Han blev inte ens uttagen i truppen till Community Shield-matchen senast.
Tjena. Bra journalistik, riktigt bra.

Till sist 2: En egendomlig företeelse bland tv-kommentatorer är följande: Så fort en målvakt (läs Marcus Hahnemann) gör många räddningar så är han ”suverän, en vägg, otrolig” – oavsett om avslutningarna han får emot sig är svåra eller inte.

Till sist 3: Kieran Richardson är såld. Vad Sir Alex än gör i framtiden (flyttar in på City och Manchester Stadium, tatuerar in Michael Balls face på skinkan) är han numera geniförklarad för all framtid. Till och med åren med Richardson i laget är förlåtna.


Av: Mats Svensson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]