Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Portsmouth – Man Utd 15/8 20:45

United reser till Fratton Park för att ta emot Portsmouth i säsongens första bortamatch. Bortalaget kommer till spel efter en inledningsmatch som innehöll allt utom just mål. Pompey på bortaplan är alltid en svår nöt för United att knäcka, förra året slutade i förlust sedan VDS och Ferdinand avgjort (!) i slutskedet.

Portsmouth borta är ingen lätt match vilket United brukar få erfara. Dom senaste fem matcherna lagen emellan har slutat enligt följande:

06/07: Man United – Portsmouth 2-1
06/07: Portsmouth – Man United 2-1
05/06: Portsmouth – Man United 1-3
05/06: Man United – Portsmouth 3-0

Eftersom att Wayne Rooney gick sönder i förra matchen och väntas bli borta i cirka två månader kommer vi med all sannolikhet att få se Carlos Tevez göra debut imorgon. Argentinaren skulle egentligen inte debutera förens till helgen i derbyt mot City men med tanke på Rooneys skada och att Saha och Solskjaer är borta sedan tidigare så är Tevez den enda anfallaren som är hel i nuläget. Borta i United är sedan tidigare Park, Foster, Neville, Saha samt Solskjaer. Vi kan nog även vänta oss att Hargreaves kan få göra sin riktiga debut i denna matchen, vad man har antytt på Sir Alex så vill han spela med Carrick och Hargreaves som defensiva mittfältare och få upp Scholes lite mer i banan. Portsmouth mötte i förra omgången Derby på bortaplan och fick med sig 2-2 trots att man var i underläge två gånger i matchen. I Pompey så är Gary O’Neil och Kanu förmodligen tillbaka efter skador. Laget kommer även att göra sena tester på Campbell och Pedro Mendes.

Uniteds trupp:

Van der Sar, Kuszczak, Brown, Simpson, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Pique, Evra, O’Shea, Fletcher, Carrick, Scholes, Hargreaves, Nani, Giggs, Ronaldo, Tevez.

Derbys trupp:

James, Lauren, Distin, Campbell, Hreidarsson, O’Neil, Pedro Mendes, Davis, Muntari, Kanu, Utaka, Nugent, Benjani, Hughes, Traore, Pamarot, Stefanovic, Traore, Ashdown.

Troligt lag:

VDS
Brown Ferdinand Vidic Evra
Hargreaves Carrick
Scholes
Giggs Tevez Ronaldo

Matchen visas på Canal Plus MIX med start 20:45.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]