Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Äggkastare

Dagar när United förlorar mot City finns det bara två saker att göra för att få tillbaka glädjen i livet.
1. Plocka fram den trogna äggkastaren (i mitt fall en tioårig son),
2. Leta upp valfri klunga av Liverpoolsupportrar.
När man har kommit så långt faller sig den tredje saken ganska naturligt.
Man börjar smattra ägg. I massor.  Gärna i slowmo och till tonerna av Valkyrians ritt också. Be frugan spela in och gör det hela till en familjeutflykt. Bättre än Skansen alla gånger. Dessutom kan ni sälja en kopia på bandet till John Woo som med glädje använder materialet för hans kommande film Mission Impossible 52. 10 minuters faktisk speltid. 170 minuters upprepande av vinklar. Allting i slow motion. Woho, eller kanske inte…
Kanske inte gäller också fotboll. Skälet till att jag säger detta är förstås inte bara att Middlesboro vann en match och bevisade att djävulen lever och mår bra igen. Nej, det tyngsta skälet är som jag skrev i inledningen, Man Utd förlorade mot City och det mina damer (det finns faktiskt även Shittysupportrar som läser mina raljeringar) och herrar. Det gör ONT. Ont på det klassiska Tomas Brolin skriker ut på Aftonbladets löpsedel-sättet. Ett stort primalskriksvrål rätt ut av smärta. En smärta av att man inte kan förstå hur det kunde gå så här.
75% bollinnehav. 108-1 i målchanser. 11 bra spelare mot 11 usla Svennis-drängar. 0 jävla 1 i målskillnad.  
O-N-T.
Gud är död. Manchester Uniteds förlust var symptomet och Boros 2-1 bortaseger över Fulham beviset.
***
En annan “stormatch” – de finns vilseledda Citysupportrar överallt –  som gick av stapeln denna helg var Liverpool – Chelsea.
De som såg matchen hävdar att det var en okej match. Jo, jag tvivlade också men livet upphör aldrig att förvåna. 1-1 slutade det hela sedan Torres gett Liverpool ledningen och Chelseas nya fransman Malouda bjudit på en patenterad Portodykning i straffområdet. Fat Frank förvaltade oengelskt den obligatoriska straffen i mål och bäddade för den riktiga matchen. Efterspelet framför Sky Sports kameror när de två tränarna tog fram sina verbala handväskar för att göra upp framför SkySports kameror.
Senor Rafa-Baffa pladdrade på i sedvanligt maner om hur mycket Liverpool förtjänade vinna matchen, spelarnas karaktär, hur viktigt det är att göra mål, att man alltid måste ha på sig rena kalsonger, inte bada inom 60 minuter efter det du har ätit och andra totala självklarheter och myter. Count Chocula spenderade sin tid framför tv-kamerorna med att berätta att han inte tänkte ha några åsikter om straffen, förutom att det var straff, och att hans Chelsea aldrig filmar och aldrig spelar våldsamt.
Här var antagligen Sky tvungna att avbryta intervjun när Mourinhos näsa vuxit sig stor att den hotade att välta Anfield.
När Liverpool spelat match måste också varje spelare ha en, eller 47,  åsikter att delge världen. Steven Gerrard visade därför prov på sin oerhörda visdom när han frankt deklarerade att 1-1 resultatet idag visade att Liverpool denna säsong kan utmana om titeln. Vilket naturligtvis ställer frågan: så vad bevisade förra säsongens 2-0 seger över Chelsea? Att Man Utd kunde utmana om titeln?
***
Arsenal, tillbaka från veckoutflykt i CL-kval,  spelade bortamatch mot Blackburn och som vanligt när dessa två lag möts handlar allting om våldsamhet och hur man bör spela fotboll. Innan matchen förklarade Wenger att hans unga Arsenal numer kunde spela fysiskt och att inget lag kunde längre sparka Arsenal av planen. Vilket Blackburn därför enkelt och effektivt gjorde.
Följden efter matchen blev naturligtvis den att Wenger efter matchen förklarade  att det var rent förfärligt av Blackburn att spela fysiskt. Det är oerhört orättvist att försöka stoppa ett fotbollspelade lag med så tarvliga medel som tacklingar. 
Nu slutade dock det hela 1-1 så vi slapp höra Wenger mala på i timtal om vackra fruar och fotbollsdöd men bara det lilla vi hörde var illa nog.
Det är fotboll Wenger. Inte balett. Shut the fuck up. Dra ner strumporna. Play ball. 
***
Övriga händelser runt om i Premier League innefattar bland annat en av de tråkigaste matcherna i världshistorien, Newcastle – Aston Villa 0 – 0. Så jädra supertrist match att om svenska fängelser  ersatte fängelestraff i upp till tre månader med en obligatoriskt visning av denna match skulle samtliga välja inlåsning. Utan tvekan.
På annat håll kickade Tottenham upp Derby med 4-0 vilket säger betydligt mer om Derby än Tottenhams megabyte med mittfältare. Man kan se det som att Derby bevisade sin uselhet genom att låta Jenas göra mål mot dem.
Den förbannade koskällans hemort, Fratton Park, såg Pompey massakrera Bolton med 3-1. Reading slog Everton med 1-0  och Wigan avlivade myten om att allt Roy Keane rör vid blir guld. Wigan utklassade Sunderland med 3-0 och Sunderland börjar så sakteliga leva upp till sitt rykte som sämst någonsin.
***
Imorgon är det dags för Liverpool stab av advokater att ha sitt möte med Premier League angående Uniteds fräckhet att vägra sälja en av sina kontraktbundna spelare till Liverpool. Ingen blir väl förvånad om de får sin vilja igenom, men om det skulle vara så att Liverpool misslyckas så har jag ett förslag för vad United kan göra av Heinze. 
1) Ge alla sina supportrar en äggkastare.
2) Ställ Heinze utanför Old Trafford.