Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Första segern?

Efter en frustrerande inledning av säsongen med stolpskott, ribbträffar, en absurd utvisning (och avstängning), överlägset bollinnehav, förlust mot världens bästa klubb (ironi), mängder av hörnor och mängder av skador väntar Tottenham i säsongens fjärde PL-match.

I landet där lagom är bäst rapporteras om ett United i kris. Har Ni läst tabloiderna kan intrycket lätt fås att United spelat dåligt och att Sven-Göran Eriksson är världens bästa tränare för världens bästa klubb. Lyckligtvis är situationen och den objektiva sanningen inte sådan. United är Manchesters- och en av världens största och mest framgångsrika klubbar (Det är bland annat därför som många medborgare från Asien etcetera åker för att se dem). Sir Alex Ferguson är en gigant i jämförelse med Svennis, såsom han populärt kallats i det lilla landet i Norr. Emellertid skall Eriksson ha respekt för att han erkände vilken (enorm) tur City hade då de slog United. Det är ju inte alla som har den sinnesnärvaron. När Citys mål kallas för klassmål vet man att de som påstår detta stöttar en klubb utan vidare framgångar.

Förra säsongens motsvarande möte slutade 1-0 till United efter ett nickmål av eminensen Ryan Giggs. I ligan (genom alla tider, både hemma- och bortamatcher) har United ett övertag mot Spurs: 69 vinster, 35 förluster och 36 oavgjorda matcher. Senast Spurs slog United var säsongen 2000/01.

Skadeläget inför denna match har lättat litet. Det ryktas att Louis Saha kommer att sitta på bänken tillsammans med bland andra Anderson. Owen Hargreaves är i speldugligt skick och efter en mycket imponerande insats mot City (Vissa av deras fans kallar Owen för ett träben) startar han sannolikt. Vidare är Edwin van der Sar helt kvitt en skada i foten från landslagsträningen med Holland i veckan. Gary Neville var nära att komma med i truppen till matchen, men en mindre skada i låret gör att hans konvalescens får en tidsutdräkt om två veckor.

Egentligen är det svårt att peka på några brister i spelet så här långt. Mot Reading och City var spelet stundtals briljant, men skärpan i avsluten är undermålig. Därför finns det heller ingen ursäkt då United tappat poäng, men det blir lättare att analysera bristerna. Undertecknad har svårt att se Carlos Tevez som svaret på den skrala målproduktionen och det blir intressant att se utvecklingen i veckan som kommer vad gäller transfers. Egentligen finns ju bara Saha som renodlad anfallare i frånvaron av den mästerlige Wayne Rooney.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Ferdinand, Vidic, O’Shea, Evra, Silvestre, Fletcher, Eagles, Carrick, Scholes, Hargreaves, Nani, Anderson, Giggs, Saha och Tevez.

De defensiva delarna av laget ser ut enligt följande: Edwin van der Sar, Wesley Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Patrice Evra. Motiveringen är överflödig, men särskilt Evra skall ha beröm för en fin insats mot världens största klubb, förlåt Manchester City. Fransmannen gjorde att City inte kom fram längs högerkanten och han var i övrigt livlig offensivt.

På mittfältet (utgår här från fem spelare) spelar troligen Nani, Carrick, Hargreaves, Scholes och Giggs. Möjligen kan SAF spela Fletcher istället för Nani. Portugisen har varit bra i de första matcherna, men saknar precision i de inlägg han slår. Precis som Ronaldo behöver han vidare tid att lära sig avväga alternativen på banan. Fletcher har i början av säsongen inte fått någon speltid och det kan vara läge att låta skotten få 90 minuter i speltid. Det skulle vidare förvåna om SAF spelar Anderson från start. Mer troligt är att denne kommer in under ett senare skede under matchen. Det skall bli intressant att se brassen.

Anfallet är inte vidare svårt att räkna ut: Carlos Tevez. Argentinaren hade det stundtals svårt mot de tunga innerbackarna i City under förra söndagens match. Inget att säga om det, då de flesta bollar slogs mot den för dagen briljante Richards. Det kan inte ha varit lätt att spela med nya lagkamrater i ett sådant derby. Fråga bara Evra.

Spurs presenterar följande trupp: Robinson, Cerny, Chimbonda, Bale, Lee, Stalteri, Gardner, Rocha, Zokora, Tainio, Jenas, Routledge, Malbranque, Boateng, Huddlestone, Ghaly, Murphy, Taarabt, Berbatov, Bent, Keane och Defoe.

Detta lag är aldrig att underskatta, men har inlett säsongen skakigt, precis som United. Förra lördagen slog de emellertid Derby med klara 4-0. Att notera är att Bale och Berbatov är med i truppen. Bent är osäker till spel, då han har en mindre skada i låret. Det troliga är att Keane och Defoe (Berbatov) startar på topp, i fall Martin Jol väljer att spela 4-4-2. Annars spelar nog den förre på ensam på topp. Vidare är det intressant om Bale startar och i sådana fall på vilken position (vänsterback eller vänsterytter?). Walesaren har fått många lovord och det talades ett tag om att United var intresserade av honom. Från Spurs match mot Derby kan konstateras att Malbranque gjorde två mål och såg livlig ut. Darren Bent gjorde vidare sitt första mål och är en duktig spelare. Det blir med andra ord inte bara att ställa ut skorna för United. En utebliven seger i denna match innebär med all sannolikhet att ambitionen att slåss om titeln får tonas ner.

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med start 17.00, söndag.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]