Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Man Utd – Sunderland 1-0

Matchen som på förhand enbart handlade om Roy Keanes återkomst till Old Trafford slutade i dom siffrorna vi hade förväntat oss, nämligen med en seger till United. Laget spelade verkligen inte bra och nu har man två raka 1-0 vinster trots dåligt spel Chelsea varning?

United kom till spel med nästan samma lag som besegrade Tottenham hemma förra helgen, skillnaderna var att Carrick samt Giggs som ådrog sig en skada på uppvärmningen fick kliva av och in kom istället Eagels och nyförvärvet Anderson fick göra sin Premier Leauge debut. I Roy Keanes Sunderland spelade inte Richardsson på grund av en ryggskada, även Halford var avstängd.

Matchen började i ett högt tempo dom första 10 minuterna, United ägde i stort sett bollen hela tiden men saknade dom riktiga målchanserna. Det var först efter cirka 25 minuters spel som Tevez hade den första målchansen men Craig Gordon i Sunderlands mål gjorde en bra räddning, Gordon skulle förövrigt bli den bästa spelaren i Sunderland denna matchen. Första halvlek bjöd inte på några större målchanser, Scholes hade ett distans skott som smet precis utanför Sunderlands högra stolpe. Anderson som fick göra sin debut gjorde inte mycket av sig, han sprang och slet men det lär ta sin tid innan han kommer in i Uniteds spel en sak är dock säker att fysiken har grabben. Resultatet 0-0 stod sig in i pausvilan och ett frustrerat Old Trafford var missnöjt.

I halvlek kom ett väntat byte, ut gick Anderson och in kom istället Saha. Saha som spelade sin första match sedan semifinalen mot Milan i Champions Leauge förra säsongen såg mycket pigg och rörlig ut. Efter cirka 10 minuter på plan vände Saha upp magiskt via nedtagning på bröstet och i samma vända vände han och sköt, en mycket bra räddning fortfarande 0-0. I den 71e minuten får United en hörna från vänster, en bra hörna av Hargreaves in till Saha som med bakhuvudet (!) lyckades slå in bollen i mål. Ett otroligt skönt mål för United och inte minst för Saha, han behövs verkligen i form nu när Rooney är borta. Man märker att Tevez inte är en utformad anfallare som kan spela själv utan kommer gärna ner och möter bollen. I slutskedet av matchen kontrollerade United spelet fullständigt, bollinnehavet blev till slut 64% mot Sunderlands 36%.

I United så utmärkte sig Evra och Hargreaves mest. Evra är Premier Leauges bästa vänsterback i nuläget, hans offensivlusta kombinerat med hans aggresiva försvarsspel gör att man faktiskt inte saknar att Heinze lämnade United. Hargreaves har varit Uniteds bästa spelare i tre matcher i rad nu och Carrick som inte fick komma in i matchen kommer få det svårt att ta tillbaka sin mittfältsposition, bra med konkurens i truppen.

Nu väntar ett uppehåll pga. landskamper och United tar i nästa match emot Everton på Goodison då är Ronaldo tillbaka från sin avstängning, låt oss hoppas på tre sköna poäng även om det blir en mycket svår match då Mersyside laget har börjat mycket bra.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]