Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fortsätter den positiva trenden?

Efter två raka segrar i en annars turbulent säsongsinledning väntar en tuff uppgift på Goodison Park under lördag eftermiddag. Genom åren har United fått goda resultat med sig från detta möte, men spelmässigt har bortalaget inte imponerat alls under säsongen. Kan Wayne Rooneys närstående comeback ge spelarna extra motivation?

Ser en till PL har United på femton besök på Goodison Park vunnit tolv. Förra säsongens möte var i det närmaste osannolikt. United låg under med 0-2 och vände till 4-2, där Chris Eagles triumfatoriskt fick prickskjuta in det fjärde målet.

I United rapporteras att Wayne Rooney tränat för fullt under veckan. Om han inte sitter på bänken lär han göra detta mot Sporting Lissabon på onsdag. Mot Chelsea den 23 september kommer han definitivt att medverka. Gary Neville uppges vara cirka en vecka från att vara med i truppen. Från EM-kvalen i veckan pådrog sig Darren Fletcher och John O´Shea skador.

I övrigt ser truppen ut enligt följande:

Van der Sar, Kuszczak, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Evans, Pique, Ronaldo, Carrick, Scholes, Hargreaves, Giggs, Eagles, Tevez, Saha, Rooney, Nani, Anderson och Martin.

Matchen är mycket viktig för United i hoppet om att följa med topplagen. Därför är det troligt att Fergie startar med ett starkt lag. I mål står Edwin van der Sar. Backlinjen utgörs av Wesley Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Patrice Evra. På mittfältet startar troligen Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Michael Carrick och Ryan Giggs. Undertecknad tror alltså att Owen Hargreaves vilar. Förutom att han var skadad i veckan spelade inte Carrick för England, vilket i detta fall talar till hans fördel. Scholes och Giggs har som bekant slutat i respektive landslag, vilket resulterar i att de spelar denna match. Att Ronaldo startar tas för givet. I anfallet spelar Louis Saha tillsammans med Carlos Tevez.

Bänken utgörs av: Kuszczak, Pique, Rooney, Anderson och Nani.

Everton presenterar följande trupp: Howard, Hibbert, Jagielka, Stubbs, Lescott, Yobo, Baines, Valente, Arteta, McFadden, Neville, Carsley, Osman, Pienaar, Johnson, Yakubu, Anichebe och Wessels.

Everton har startat säsongen stabilt med endast en förlust (0-1 borta mot Reading). Laget har ett antal duktiga spelare. Aktuell är James McFadden, vilken var bra för Skottland mot Frankrike i veckan. Frågan är om han startar? I det övriga anfallet är också Yakubu och Johnsson skickliga, någon närmare presentation behövs inte. På mittfältet är playmakern Arteta en uppgift för Carrick att ta sig an. Viktigt är att krympa Artetas utrymme, annars kan han utnyttja sitt eminenta spelsinne. I Everton lär också Phil Neville spela. Det rapporteras slutligen att Tim Howard är tveksam till spel för Everton.

Matchen sänds på Canal + Sport 2 med början 12.55.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]