Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vida ordnade tre poäng

Nemanja Vidic såg, med sitt sena nickmål, till att United i går tog sin tredje raka seger i PL. Totalt var spelet i matchen inte alls imponerande och bortalaget skall vara mycket förnöjda med tre poäng, detta samtidigt som både Liverpool och Chelsea tappade poäng. United ligger två poäng bakom serieledarna Arsenal, vilka emellertid har en match mindre spelad.

Sir Alex Ferguson valde en ganska väntad startelva, förutom att Louis Saha inte startade. Istället spelade Giggs på topp tillsammans med Tevez. Detta gjorde att Silvestre (!) startade och Evra spelade vänsterytter. Det må sägas vara ett märkligt val av Fergie, då Saha rapporteras vara frisk. Dessutom torde Silvestre inte vara förstavalet för positionen som vänsterback. På bänken återfanns inte vare sig Rooney eller Anderson. I den förres fall kan det vara klokt att inte stressa för en comeback, men någon förklaring vad gäller den senares frånvaro har inte givits.

Den första halvleken var dålig, nästan innehållslös. Inget av lagen spelade med något nämnvärt tempo och viljan att vinna matchen kunde ifrågasättas. Underligt, då båda lagen hade mycket att spela för. Visserligen var det en tidig match (45 minuter tidigare än Liverpool, eller det räknas inte Benitez?), men nog måste en kunna kräva mer i PL-match?

För Everton yppade sig ett utmärkt frisparksläge då Carrick, till synes klumpigt, gjorde ner Baines strax till vänster utanför Uniteds straffområde. Artetas efterföljande frispark var direkt dålig.

I United hade Evra den bästa chansen då han blev frispelad av Tevez, till vänster i Evertons straffområde. Fransmannen skott träffade tyvärr burgaveln. Passen var kanske ett bevis på att Tevez är på gång? Argentinaren hade för övrigt en tung match. Sägas skall att han inte får mycket hjälp från övriga laget. Främst kan det kritiseras att United inte startar med två anfallare. Med Saha på topp hade säkert argentinaren fått mer ytor och inte minst fler chanser att servera sin anfallskollega. United skapar knappt något med en renodlad anfallare och det är underligt att ledningen inte inser detta efter x antal försök. Det fanns ju, till skillnad från tidigare under säsongen, möjlighet att spela två anfallare.

Fem minuter från paus skadade Silvestre knäet. Detta ledde till att Nani byttes in och att Evra flyttades ner till sin normala position. Låt oss hoppas att Silvestres frånvaro blir kort, men det ser inte hoppfullt ut. Närmare besked kommer under söndagen.

Strax efter pausvilan var hemmalaget när att ta ledningen, men Scholes (tidigare absurt varnad av domaren Alan Wiley då han kastade bort bollen vid en frispark) räddade på mållinjen. Det var duktige Andy Johnson som nickade för hemmalaget.

Just Scholes missade lite senare ett förträffligt läge då han, efter ännu en fin framspelning av Tevez, sköt över på volley inne i straffområdet. En spelare i Scholes kaliber skall kunna träffa mål i ett sådant läge.

Domaren fick sedan för sig att varna Ronaldo, då denne föll på gränsen till straffområdet. Det var den hårdföre Osman som möjligen hade kontakt med Ronaldo. Undertecknad har svårt att se huruvida det skulle vara frispark eller inte. Mot denna bakgrund verkar det tvivelaktigt att varna portugisen, men Wiley lyssnade nog mer på tiraderna från Goodison Parks läktare. I övrigt tycker undertecknad att han gav många dubiösa frisparkar, åt båda lagen.

Det såg ut att bli ännu fler tappade poäng för United då Nani gick ut för att slå en hörna, från vänster, i den 83 minuten. Hörnan slogs mot första stolpen och där mötte Vidic utmärkt med pannan. Ett snyggt mål som återigen visade prov på serben fina huvudspel.

För hemmalaget kom nu James McFadden in och denne sköt med sin fina vänsterfot ett skott mot van der Sars högra stolpe. Holländaren räddade emellertid och Ferdinand kunde avstyra Yobos försök att stöta in bollen.

Sammanfattningsvis en turlig seger för United. Spelet är fortsatt krampaktigt och det är starkt att laget vinner, trots dåligt spel. Försvaret är fortsatt starkt med främst Ferdinand och Evra som imponerar. På mittfältet var det ingen som imponerade. Det är svårt att se hur Carrick skall behålla sin plats då Hargreaves blir frisk. Den förre har fortsatt problem med passningsspelet och måste våga ta mer risker i sitt spel, något han gjorde under förra säsongen. Ronaldo såg inte imponerande ut, men vad kan en kräva efter tre matchers frånvaro? Saha såg bra ut i de bollkontakter han hade och det är frestande att tänka vilket tillskott han kommer att innebära tillsammans med Rooney. Nu blir det bara bättre.

Everton: Wessels, Hibbert, Yobo, Lescott, Baines, Arteta, Jagielka, Neville (McFadden 85), Osman (Pienaar 73), Johnson och Yakubu (Anichebe 74).
Icke använda avbytare: Turner och Carsley.

United: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre (Nani 41), Ronaldo, Carrick, Scholes, Evra, Giggs (Saha 63), Tevez och Nani (Pique 85).
Icke använda avbytare: Kuszczak och Gibson.

Mål: Vidic 83 min.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]