Sporting – Man Utd 0-1

United tog en viktig 3-poängare i den första matchen av Champions League’s gruppspel. En jämn match med fÃ¥ chanser slutade till slut 0-1 efter mÃ¥l av ”gamle” Sportng-spelaren, Cristiano Ronaldo.

Paulo Bento valde i princip samma lag som jag tippade i införrapporten, bortsett frÃ¥n att Yannick Djalo startade pÃ¥ topp istället för Purovic, en smaksak det där. I övrigt sÃ¥g laget ut som följer…

Sporting (4-4-2);
Stojkovic
Abel, Polga, Tonel, Ronny
Romagnoli, Veloso, Moutinho, Izmailov
Liedson, Purovic

Bänk: Tiago, Gladstone, Paredes, Simon (in för Izmailov i 55:e), Pereirinha (in för Ronny i 74:e), Farnerud, Purovic (in för Romagnoli i 67:e)

Sir Alex valde att bänka Tevez och Saha från start, i deras ställe spelade Nani och Rooney. Rooney gjorde därmed comeback efter mer än 5 veckors frånvaro. I övrigt var det ett väntat lag med Giggs, Nani och Ronaldo som support till Rooney på topp.

United (4-2-3-1):
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Scholes, Carrick
Ronaldo, Giggs, Nani
Rooney

Bänk: Kuszczak, Pique, Evans, Eagles, Anderson (in för Giggs i 76:e), Tevez (in för Ronaldo i 86:e), Saha (in för Rooney i 72:e)

Sporting började bäst och hade taktpinnen större delen av den första halvleken, United blev tillbakapressade men avvaktade samtidigt medvetet. Sporting hade ett par skott i inledningen utifrÃ¥n som inte vÃ¥llade Van der Sar nÃ¥gra större problem. Problem fick han dock när Liedson ganska ostört fick vandra snett inÃ¥t mot United’s straffomrÃ¥de, Liedson försökte skruva in bollen i bortre krysset men holländaren gjorde en fenomenal enhandsräddning som gick till en resultatlös hörna.
United hade inte mycket i anfallsväg, Nani och Rooney hade ett par bra halvchanser som egentligen inte var särskilt nära att resultera. Inte ens ett par hörnor mot småväxta hemmaspelare var nära att resultera, vilket är dåligt.
Sporting’s vänsterback, Ronny, fick iväg en bra frispark frÃ¥n lÃ¥ngt hÃ¥ll, Van der Sar hade dock inga större problem med den.
En halvlek som höll ganska lÃ¥gt tempo. United hade bra kontroll mot ett bra spelande hemmalag, som dock inte fick särskilt mycket chanser. Sporting inledde första 30 med att ”trilla” alldeles för lätt, domare Fandel gick dock sällan pÃ¥ detta. Men resten av matchen stod de betydligt mindre hemmaspelarna bättre pÃ¥ benen, vilket var positivt att se, United har tyvärr alldeles för dÃ¥liga erfarenheter frÃ¥n portugisisk motstÃ¥nd annars.

Den andra halvleken blev betydligt bättre spelmässigt, framför allt så var United klart bättre, om Sporting ägde första halvlek så gjorde United det i den andra. Framför allt var det Ronaldo som la i en högre växel, han var lysande i hela den andra halvleken, även Carrick och Scholes på mitten kom bättre in i matchen.
Matchens enda mål föll i den 62:a minuten. Veloso tappade boll på mitten och United kontrade snabbt. Bollen hamnade till slut hos Brown på högerbacken, han i sin tur slog ett helt perfekt inlägg in i mitten där Ronaldo satte huvudet till, 0-1. Ronaldo firade inte sitt mål, han bad nästan om ursäkt istället till sin gamla hemmapublik, en publik som faktiskt applåderade Ronaldo efter målet och senare gav honom en stående ovation, klass!
Efter mÃ¥let tog United över ännu mer, men hade svÃ¥rt att skapa sÃ¥ mycket chanser. Nani’s skott och Saha’s avslut, efter mästerligt förarbete av Ronaldo, var det närmaste man kom. Istället var det Sporting som hade den bästa chansen dÃ¥ Veloso’s inlägg hittade Tonel i mitten, hans nick räddades fenomenalt av Van der Sar nere vid stolpen.

Matchen slutade inte helt rättvist med bortaseger för United, oavgjort hade varit mest rättvist i den ”hyffsad” Champions League-match pÃ¥ en fruktansvärt usel plan. United har Van der Sar och Ronaldo att tacka för segern, bÃ¥da var mycket bra. I övrigt sÃ¥ var som vanligt mittbacksparet Ferdinand / Vidic ramstarkt.

Nästa match är pÃ¥ söndag mot Chelsea i ligan pÃ¥ Old Trafford. United bör spela bättre om man skall vinna mot Chelsea, anfallsspelet har inte funkat hittills…

Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]