Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Bobby 70 år

Sir Bobby Charlton fyller idag 70 år. Charlton är en av Uniteds mest framgångsrika och bästa spelare genom tiderna.

Sir Bobby Charlton föddes den 11e oktober 1937 i utkanten av Newcastle. Bobby började sin fotbollskarriär tidigt och redan i tidig ålder såg man att han var en stor talang. Charlton han växte och växte och karriären såg ut att bli mycket framgångsrik, dock hade nog inte många räknat med hur pass bra den verkligen skulle bli. 1953 kom han till United men fick vänta på sin a-lags debut ända tills den 6e oktober 1956 då United tog emot lite komiskt Charlton på hemmaplan. Våran Charlton gjorde Uniteds två första mål i en match som vanns med 4-2, detta var bara början på en enorm fotbollskarriär. Bobby Charlton var tyvärr en av spelarna som var med i den fruktansvärda flygkraschen i München 1958 där bland annat storspelare som Duncan Edwards avled, Charlton klarade sig dock i stort sett oskadd och kunde fortsätta jakten på den perfekta karriären. 1966 spelade Charlton en mycket stor nyckelroll i det Engelska landslag som vann VM på hemmaplan. I mitten av 1994 kunde Bobby Charlton till slut titulera sig Sir Bobby Charlton efter sin fantastiska karriär, snabbfakta följer nedan:

Matcher för United: 759 st vilket innebär klubbrekord
Mål för United: 249 st vilket är klubbrekord
Årets spelare i England: 1966
Årets spelare i Europa: 1966
Ligavinnare: 1957, 1965, 1967
Europacupvinnare: 1968
FA-Cup vinnare: 1963

Utöver dessa utmärkelser och titlar spelade även Charlton 106 landskamper för England och gjorde 49 mål vilket fortfarande är rekord i det engelska landslaget.

MUSS.se lyfter på hatten och utbringar ett hurra för en av Manchester United och Englands största spelare genom tiderna, Grattis på 70 års dagen Sir Bobby Charlton.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]