Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Aston Villa – Manchester United

Dark weekend och kvalmatcherna är äntligen över. Premier League sparkar igång igen. På vägen frisknade ett par spelare till och Sir Alex ansåg säkerligen uppehållet som lägligt. Emellertid saknas fortfarande Hargreaves i truppen när United imorgon kväll gästar hemmastarka Aston Villa på Villa Park.

Martin O’Neill mönstrar följande trupp till matchen:

Carson, Mellberg, Laursen, Knight, Bouma, Gardner, Reo-Coker, Barry, Young, Moore, Agbonlahor, Taylor, Sörensen, Harewood, Davies, Petrov, Berger, Osbourne och Maloney.

I hemmalaget saknas John Carew och Patrik Berger. I övrigt är samtliga spelare disponibla.

Aston Villa ligger för närvarande på 9onde plats i ligan med fyra vinster på åtta matcher. Noterbart är att samtliga vinster kommit på hemmaplan. På Villa Park är hemmalaget verkligen att räkna med. En anledning har varit ett stabilt försvar- och målvaktsspel. Scott Carson är på lån till Villa och är en målvakt med hög kapacitet. Dessutom har Zat Knight och Martin Laursen fungerat utomordentligt centralt i försvaret. Olof Mellberg har därmed flyttat ut till höger. Centralt finns duktiga Reo-Coker och lagets riktiga motor i allrounde Barry. Gardner har gjort mål i lagets två senaste matcher och är formstark. På topp höjer jag varningens finger för oberäknelige Agbonlahor.

Trolig startelva:
Carson
Mellberg, Knight, Laursen, Bouma
Gardner, Reo-Coker, Barry (K), Young
Maloney, Agbonlahor

Sir Alex Ferguson mönstrar sin trupp enligt följande:

Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Simpson, Ferdinand, Vidic, Piqué, Evra, Ronaldo, Scholes, O’Shea, Giggs, Fletcher, Tevéz, Rooney, Nani och Anderson.

I United saknas Foster, Neville, Silvestre, Park, Hargreaves, Carrick och Saha. En rad spelare med andra ord. Positivt är dock att VDS, Brown, Vidic, O’Shea och Fletcher åter är aktuella. Frågan är hur många av dem som tar plats från start.

United inledde ligan på ett krampaktigt vis. Nu är det ljusare tider och den röda maskinen återfinns i toppen av tabellen. Försvarsspelet har varit strålande hittills och är i mitt tyckte världens bästa. Frågan är hur försvaret ser ut mot Villa. Vem står i mål och vem spelar högerback? Namnmässigt är VDS och Brown lösningen men frågan är om de går rakt in i startelvan efter skadeproblemen. Den defensiva mittfältsposten är också det ett frågetecken. Fletcher eller O’Shea kommer förmodligen spela. Frågan är vem.

Trolig startelva:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Fletcher, Scholes, Giggs (K)
Rooney, Tévez

De senaste fem matcherna lagen emellan har slutat enligt följande:

13/01/2007 Man Utd 3 – 1 Aston Villa
07/01/2007 Man Utd 2 – 1 Aston Villa
23/12/2006 Aston Villa 0 – 3 Man Utd
17/12/2005 Aston Villa 0 – 2 Man Utd
20/08/2005 Man Utd 1 – 0 Aston Villa

Som ovan visar har Villa haft problem mot just United. Statistiken överensstämmer med sanningen. Villa har nämligen inte besegrat United på tolv år.

En trend jag hoppas håller i sig.

Matchen visas på Canal+ Sport 2 kl. 18.15 imorgon kväll.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!