Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Dynamo Kiev – Man Utd

United reser till Ukraina för spel på NSC Olympiyskiy Stadium i Kiev.
Lagen har möts en gång tidigare då slutade det 0-0 i Ukraina, andra förutsättningar denna gången då United toppar gruppen på fullpott och Kiev har inkasserat 0 poäng.

Efter en stark bortavinst mot Aston Villa i helgen (1-4) är det åter dags för finrummet inom europeisk fotboll, Champions Leauge. United reser till Ukraina för möte med Dynamo Kiev. Med på planet för Uniteds del som igår förmiddag lyfte mot Kiev fanns enbart två utpräglade anfallare, Tevez och Rooney. Saknas gör alltså fortfarande Saha, förutom fransmannen så är Hargreaves, Carrick, Foster, Neville, Park fortfarande inte kvitta sina skador dock är Vidic åter med i truppen efter sin huvudskada som stoppat honom dom två senaste matcherna.

United:
Van der Sar, Kuszczak, Brown, Simpson, Ferdinand, Vidic, Pique
Evra, Ronaldo, Scholes, O’Shea, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani
Eagles, Rooney, Tevez, Dong

Troligt lag:
Van der Sar
Brown Vidic Ferdinand Evra
Ronaldo O’Shea Scholes Nani
Rooney Tevez

Personligen tror jag att Sir Alex väljer med att starta med O’Shea på innermittfältet för att få en defensivt stark spelare som behövs i cup sammanhang. Fletcher är inte hundra från sin skada och trots mycket bra spel i dom två senaste matcherna från Andersons del tror jag han blir passerad på bänken. Ändringar från helgens match blir enbart att Piques plats tas inte helt oväntat tillbaka av Vidic och att Ronaldo kommer in i laget igen. Dynamo Kievs trupp alt. startelva har ännu inte dykt upp därmot är man utan sin mesta målgörare i Champions Leaugen Serhiy Rebrov dock ska den brasilianske spelaren Michael vara redo för comeback efter en tids skadefrånvaro.

Motståndarna i Kiev ligger förtillfället på en tredje plats i den Ukrainska ligan 7 poäng efter serieledarna Shaktar Doneskt, senaste matchen för Kievs del mot FC Zakarpattya vanns dock med 1-0. Lagen har möts en gång tidigare i 2000-2001 års upplaga av turneringen då slutade bortamötet för United 0-0 medans man vann hemma på Old Trafford med 1-0.

Matchen döms av den Ungerska domaren Viktor Kassai. Av någon anledning har ingen svensk kanal valt att visa matchen, enbart TV3 Norge och TV2 Sport i Danmark visar matchen andra får leta efter eventuella STREAMs. Avspark 20:45 på NSC Olympiyskiy Stadium i Kiev.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]