Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Målfyrverkeri på Villa Park

Hemmastarka Aston Villa hade inte besegrat United på 12 år. En svit som kommer att bestå. Ett för dagen mycket bra United vann med 4-1 mot ett Aston Villa som avslutade matchen med enbart nio man.

Sir Alex Ferguson gjorde en del förändringar jämfört med det lag jag antog skulle spela. VDS var tillbaka i målet och Brown tillbaka i försvaret. Gerard Piqué spelade åter från start, detta i och med att Vidic fortfarande saknades. På mittfältet spelade Nani högermittfältare medan Ronaldo startade på bänken! Centralt startade åter Anderson och Scholes, medan både Fletcher och O’Shea byttes in.

Manchester United (4-4-2):

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Piqué Evra
Nani, Anderson, Scholes (O’Shea, 77), Giggs (Ronaldo, 77)
Tevéz (Fletcher, 73), Rooney

Bänken: Kuszczak, Simpson

Martin O’Neill gjorde inga större överaskningar. Enda skillnaden i införrapporten var att Moore spelade från start istället för Maloney.

Aston Villa (4-4-2):

Carson (utvisad, 66)
Mellberg, Laursen, Knight (Taylor, mv, 67), Bouma
Gardner (Osbourne, 54), Barry, Reo-Coker (utvisad, 60), Young
Agbonlahor, Moore (Maloney, 54)

Bänken: Davies, Petrov

Första halvlek:

Matchen började intensivt med ett vilt kämpande Aston Villa. Det var dock Unites som skulle få matchens första målchans. Detta sedan Carson plockat upp Boumas hemmåtpassning. United lyckades dock inte utnyttja den indirekta frisparken. Istälet var det Aston Villa som skulle göra matchens första mål och Villa Park kunde explodera av glädje i den trettonde minuten. Det var då Ashley Young slog ett inlägg från vänster, och i mitten dök vindsnabbe Gabriel Agbonlahor upp och nickade bollen i mål. Målet innebar att United, med undantag för Carling Cup matchen mot Coventry, bröt den fina trenden med åtta matcher i rad utan insläppt mål.

Intensiteten lade sig för en stund och lagen kände på varandra. Då och då attackerade United Scott Carson i fom av Tevéz, Nani och Giggs, men utan resultat. Till sist fick hemmalaget ge vika och en tio minuters period i andra halvleks slut förändrade och avgjorde matchen. Zat Knight missade i markeringen vid två tillfällen på Rooney. Både gångerna resulterade det i mål.

I den 36e minuten slog Nani ett hårt inlägg längs marken från högerkanten, i straffområdet styrde Rooney in bollen i mål. Några minuter senare anföll United från andra kanten, Tevéz assisterade denna gång Rooney som påpassligt gav United ledningen. Anstormningen nådde sitt slut på stopptid när en hörna nådde Rio Ferdinand som nickade bollen mot mål där Craig Gardner stod. Högermittfältaren lyckad inte manöverera situationen och styrde själv in bollen i mål. 3-1, United!

Andra halvlek:

Aston Villa var i behov av ett tidigt mål för att komma in i matchen igen. Unitedöförsvaret, utan både Vidic och Neville, släppte emellertid inte in något mer mål denna kväll. Istället fortsatte motgångarna för hemmalaget. Med en timme spelad tacklade Reo-Coker Anderson vilket bidrog till hans andra varning och den centrala mittfältaren visades ut. Som om detta inte vore nog dröjde det endast sex minuter innan målvakten Scott Carson fällde Carlos Tevéz. Domaren bedömde det hela som frilägesutvisning och visade med all rätt ut även Carson.

På den efterföljande straffen kunde Rooney göra sitt tredje mål, om det inte vore för inhoppande Stuart Taylor. Den formidable engelsmannen skulle dock få en till målchans strax därefter. Men skottet prickade ribban. Taylor gjorde ett strålande inhopp och undvek även ett mål från Tevéz. Ett mål Tevéz var värd. Argentinaren har verkligen anpassat sig bra i United-tröjan och verkar stortrivas bredvid Rooney.

Taylor skulle dock få kapitulera. Med kvarten kvar kunde Giggs fastställa slutresultatet till 4-1 med ett skott Taylor var chanslös på. Inte för att det var världens hårdaste eller mest placerade. Utan snarare för att det touchade på tre Villa-spelare innan den hamnade i nät.

United avslutade sedan matchen med såväl Fletcher som O’Shea och Ronaldo. De två förstnämnde har haft skadeproblem men gjorde igår comeback, Ronaldo fick en lättare smäll i EM-kvalet och sparades taktiskt till tisdagens Champions League.

Med facit i hand:

United visade pov på strålande fotboll och med visst flyt kunde matchen avgöras relativt tidigt. Villa hade problem i försvarsspelet och saknade säkerligen Olof Mellberg centralt. Zat Knight, som förvisso varit duktig tidigare under säsongen, hade en dålig dag på jobbet. Roligt att se var att United börjat göra mål också. Något som i första hand beror på firma Tevéz/Rooney. En anfallsduo som för tillfället är ruskigt het. Det skrämmande? Jag tror det kan bli ännu bättre. I och med segern hakade United på fantastiska Arsenal och behåller andraplatsen i ligan. I United var Rooney, Tevéz och Ferdinand några som klev fram något mer än de andra. Ryan Giggs gjorde säsongens bästa match och fick även en plats i målprotokollet, roligt! Något annat som är roligt är att unga hungriga spelare verkligen får chansen i viktiga matcher. Se på Piqué, Nani och Anderson igår. Simpson och Eagles sedan tidigare. Det vittnar om en mycket lovande framtid.

United we stand!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]