Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United, utan Rooney, mot Blackburn Rovers

I morgon tar United an sig Blackburn Rovers på Old Trafford. Detta utan Wayne Rooney som skadade ankeln på fredagens träning. I övrigt presenterar United en stark trupp, men motståndet är icke att underskatta. Mark Hughes har gjort ett förträffligt jobb i Blackburn och motståndarna kan, enligt Sir Alex Ferguson, möjligen slå sig in bland de fyra första i PL.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Brown, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Pique, Evans, Evra, Simpson, Ronaldo, Hargreaves, Anderson, Fletcher, Eagles, Carrick, Giggs, Nani, Saha och Tevez.

I veckan lät Fergie både Danny Simpson och Gerard Piqué starta i matchen mot Dynamo Kiev. Dessutom deltog Johnny Evans som inhoppare. Således vilade Rio Ferdinand. Noterbart är att Wesley Brown åter är i truppen, vilket möjligen gör att Simpson startar på bänken. Ferdinand är troligen tillbaka i mittförsvaret tillsamman med Nemanja Vidic. Patrice Evra startar med all sannolikhet till vänster i försvaret.

På mittfältet tror undertecknad att Fergie väljer att starta med Michael Carrick (behöver matcher) och Anderson. På kanterna spelar Ronaldo och Nani. Owen Hargreaves var inte på bänken mot Kiev, men lär figurera på den i morgon. Fergie lär vilja spela in Hargo med omsorg i laget.

I anfallet startar Carlos Tevez tillsammans med… eminensen Giggs. Alltså inte Louis Saha. Samma resonemang som gäller för Hargo kan appliceras på Saha. Giggs deltog inte alls i veckans match, vilket talar till hans fördel.

Bänken kommer alltså att bestå av: Kuszczak, Hargreaves, Saha, O´Shea och Fletcher. Sammanfattningsvis är det en av de mer starka sammansättningarna av avbytare som Fergie har haft att tillgå under säsongen.

Blackburn Rovers presenterar följande trupp: Friedel, Brown, Emerton, Nelsen, Samba, Ooijer, Warnock, Berner, Bentley, Dunn, Pedersen, Santa Cruz, McCarthy, Derbyshire, Tugay, Mokoena, Rigters, Khizanishvili och Treacy.

Intressant i bortalaget är den mycket kompetenta duon i anfallet – Santa Cruz och McCarthy. Undertecknad anser att de båda är i stort kompletta anfallare. Mångsidighet är det som får betecknas som deras styrka. Här får Ferdinand och Vidic ett svårt motstånd. Samtidigt är mittfältet också kompetent med Gamst Pedersen och Bentley på kanterna. Slitvargen Mokoena och Dunn lär figurera på mittfältet. Den senare kan komplettera kantspelarna med ett stundtals fint offensivt spel. I backlinjen får Tevez och Giggs tufft, fysiskt motstånd i Warnock, Nelsen, Samba och Emerton.

Matchen visas på Canal +, med matchstart 16.00.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]