Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Man Utd – Blackburn 2-0

United gjorde en mycket bra match mot ett skickligt Blackburn på söndagseftermiddagen. Ronaldo gjorde båda målen, 2 fina mål.

I införrapporten spåddes att Saha och Hargreaves skulle få börja på bänken, båda startade dock, det var istället Nani och Carrick som fick inleda där. För övrigt är bänken just nu ruggigt stark, ändå så saknas 3 ordinarie spelare, så att utöka antalet spelare på bänken till 7 man är en högst motiverad tanke från Sir Alex.

I övrigt var det det väntade laget som inledde matchen. Edvin van der Sar i mål bakom en fyrbackslinje med Brown, Ferdinand, Vidic och Evra. På mitten fans från höger Ronaldo, Hargreaves, Anderson och Giggs. Längst fram startade Tevez ihop med Saha, fransmannens första start i ligan och blott den andra sammanlagt hittills.
Bänken bestod förutom av Carrick, Nani och reservmålvakten Kuszczak av Fletcher och O’Shea, ingen plats till Pique alltså.

Det märktes redan från start att det var 2 bollskickliga lag som möttes, 2 lag som är i storform och har bra självförtroende.
United började bäst och Tevez hade den första målchansen efter bra spel mellan honom och Saha, skottet var bra men tippades till hörna av Friedel. Kanske skulle Tevez ha väggat tillbaka till Saha som då varit helt fri i djupet mot Friedel.
United’s försvar var som vanligt ramstarkt, Blackburn bjöds dock på en bra chans av domare Chris Foy efter ca. 20 minuter. Ronaldo tog bollen och dribblade sig ur straffområdet, strax utanför detsamma så tacklades han solklart omkull av Dunn. Foy blåste inte utan lät spelet gå, horribelt uselt, Chris Samba plockade upp bollen och sköt ett skott som tog klockrent i Van der Sar’s vänstra stolpe. Detta var det sista som Blackburn skapade i chansväg på hela matchen i princip, United tog över helt och hållet. Domare Foy varnade mycket tveksamt David Dunn i en närkamp med Tevez, en varning som skulle bli ödesdiger. Foy hade inte många rätt, Ronaldo gjordes omkull ett flertal gånger utan åtgärd…

Blackburn räddade en hörna på mållinjen, på en annan hörna tog Ronaldo’s skott på en bortaspelare och seglade strax utanför Friedel’s stolpe.
Det efterlängtade målet kom efter 34 minuter. På Giggs utåtskruvade hörna flög Ronaldo högt över Mokoena och nickade stenhårt in 1-0 via Bentley’s huvud och ribban.
Minuten senare kom 2-0. Saha bröt ett Blackburn-anfall på mitten och spelade snabbt ut bollen till vänster till en framrusande Tevez. Argentinaren slog en fin utsida mot bortre stolpen där Ronaldo slog in bollen i mål via Friedel.
Resten av halvleken blev en transportsträcka för United.

Den andra halvleken var inte gammal då Dunn drog på sig en onödig varning, eftersom han fick en i första så blev han följdaktligen utvisad. Utvisningen gjorde att Mark Hughes plan kom helt av sig, istället så drog man sig allt mer hemåt i banan, vilket i sig gjorde att United inte fick lika mycket ytor i sitt anfallsspel då Blackburn satsade mer på att säkra ytor hemåt än att anfalla.
Ronaldo hade 2 mycket bra chanser att göra sitt och United’s tredje mål. Det första var på ett fint vänsterskott som smet strax utanför, det andra var då han serverades en fin boll i djupet av Anderson, dock hann en Blackburn-spelare emellan och täckte ut skottet till hörna.
Blackburn fick en fin chans till innan matchen blåstes av. Samba fick huvudet på bollen på en hörna med ett par minuter kvar, Van der Sar räddade dock nere vid sin vänstra stolpe, returen slogs bort av Evra.

Ett fullt rättvist resultat. United gjorde troligen sin spelmässigt bästa match för säsongen, och detta utan sin bäste passningsspelare (Scholes) och sin just nu vassaste spelare formmässigt (Rooney). Blackburn gjorde en mycket bra match defensivt, man håller hög kvalitet på samtliga positioner. Framåt hade man inte mycket att hämta, trots vassa spelare som McCarthy och Santa Cruz, United’s mittbackar var återigen strålande.
I United var Giggs bra hela matchen och bäst på plan. Fram till minut 75 hade han presterat ett mycket fint spel med i princip inga fel, man satt bara och njöt av den gamle. Från minut 75 och framåt lekte Giggs fotboll som i yngre dagar, fantastiskt att se. Ronaldo var även han suveränt bra, toppat med 2 mycket fina mål. Tevez svarade återigen för en fin insats längst fram och Hargreaves var mycket bra på det centrala mittfältet. I försvaret var Evra helt dominant på sin kant, Brown nästan lika bra på sin, man plockade effektivt bort sina farliga kantspelare (Gamst och Bentley) men bidrog ändå mycket offensivt.

Nästa match är inte förrän om 2 veckor, då väntar Bolton på bortaplan. Samma fina spel då och 3 poäng är klara, men så enkel är ju inte fotbollen…
Landslagsspel är närmast att vänta


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]