Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

Det är uppehåll i dom inhemska ligorna i helgen som kommer, istället stundar avgörande landslagsmatcher och en hel del United spelare är inblandade i dessa. Nedan följer en sammanfattning av det hela.

England står över helgens kvalmatch, istället finslipar man formen mot ett av arrangörerna för sommarens EM nämligen Österrike. Matchen går av stapeln på Ernst Happel Stadion i Wien. Spelare med Manchester United anknytningar är Wes Brown samt Owen Hargreaves. Den sistnämde kommer dock att stå över träningsmatchen på fredag för behandling av det knä som har gett han stora problem under början av säsongen. Rio Ferdinand är sedan tidigare avstängd efter tre gula kort, Michael Carrick har varit skadad och precis kommit tillbak i träning och spel och är därför inte med i truppen detta gäller även Gary Neville samt Ben Foster. Nämnvärt är att David Beckham är med i McClarens trupp för första gången på mycket länge. På onsdag (21/11) möter England Kroatien hemma på Wembley, en mycket avgörande match där England inte har något alls i sina egna händer, det enda man kan göra är att man vinner sin egen match sedan får man förlita sig på andra resultat i gruppen går landets väg.

För Frankrikes del så gäller match borta mot Ukraina, enda spelaren som är från United är Patrice Evra. I samma grupp möter Skottland Italien hemma i en förmodan riktigt nagelbitarmatch där båda lagen måste vinna för att gå vidare, Darren Fletcher kommer som kapten för Skottland få en mycket tuff uppgift, dock ska man tillägga att Italienarna förmodligen är relativt skakade efter de senaste incidenterna i landet.

I grupp D finner vi sedan tidigare en helt avgörande grupp där Tjeckien och Tyskland är klara sedan förra omgången. Irland dock med John O’Shea i truppen möter Wales borta i en betydelselös match.

Holland befinner sig på en mycket betrygande andra plats efter Rumänien i grupp G. I Holland är Van Der Sar uttagen som kapten och man behöver bara ta tre poäng på sina två sista matcher mot blåbärslag som Luxemburg hemma och Vitryssland borta.

För Portugals del ser det ut som att dom samt Polen går vidare till EM efter att lagen ligger i topp i grupp A. Serbien har en liten chans att gå vidare men den känns inte så speciellt stor. I Portugal är Ronaldo och Nani med i truppen, för Polens del är Kuszczak med som reservmålvakt, I Serbien därmot är Vidic med efter att ha missat dom två senaste landskamperna pga. en hjärnskakning.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]