Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen 21/11

Sista matcherna i EM-kvalet till Österrike/Schweiz till sommaren avgörs ikväll. En del lag har bara hedern att spela för medans andra har kniven på strupen gällande att gå vidare eller inte. Vi ger dig all information du behöver.

England som för cirka 1 vecka sedan var i ett väldigt utsatt läge har just nu allt i sina egna händer gällande att ta sig vidare till EM, allt detta tack vare Israel. Israel lyckades på något sätt slå Ryssland hemma med 2-1 i förra omgången och detta betyder att England är vidare till EM tillsammans med Kroatien vid vinst eller oavgjort i dagens match. England möter ikväll just Kroatien hemma på Wembley och Owen Hargreaves som i Englands träningsmatch mot Österrike (Vinst 1-0) i fredags avstod pga. en lättare skada räknas vara med idag från start. Wes Brown är med i truppen men väntas inte starta, Rio Ferdinand är sedan tidigare avstäng. Rykten i Engelsk press säger att McClaren har bjudit in skadade Wayne Rooney till kvällens match för att peppa sina lagkamrater till seger.

För Portugals del ser det mycket ljust ut, man vann helgens hemmamatch mot Armenien med 1-0 och behöver bara ta en poäng hemma mot Finland för att tillsammans med Polen ta sig vidare som etta och tvåa ifrån grupp A och därmed ta sig direkt till EM-slutspelet. Cristiano Ronaldo samt Nani finns båda med i truppen.
I samma grupp måste Serbien slå Polen samtidigt som att man måste vinna mot Kazakstan i den uppskjutna matchen som ska spelas på lördag för att ha en chans att gå vidare. Nemanja Vidic finns med i laget men förmodligen lär Serbiens EM-chanser att ta slut ikväll då det ska mycket till för att Portugal ska förlora på hemmaplan, isåfall lär vi nog få se våran mittbacksklippa till lördagens möte mot Bolton.

Som det tidigare i veckan rapporterades så har Van der Sar fått tillåtelse att stå över Hollands sista kvalmatch då man redan är klara för slutspelet, VDS har befunnit sig i Manchester sedan i måndags.

Redan EM-klara Frankrike möter Ukraina på bortaplan och Patrice Evra väntas få starta för “Les Blues” i den betydelselösa matchen.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]