Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

Då var EM-kvalet till Österrike/Schweiz till sommaren 2008 avklarad. Nedan följer en sammanfattning om vilka landslag som har gått vidare eller vilka som har missat slutspelet, givetvis enbart dom med United anknytning.

För Englands del tog det roliga slut igårkväll, efter att ha fått en sista chans att ta sig vidare tack vare att Israel i förra omgången slog Ryssland var man tvungen att enbart ta en poäng hemma mot redan tidigare klara Kroatien. För Englands del så deltog ingen av United spelare, både Wes Brown och Owen Hargreaves fick bevitna matchen från sidan detta fick även sedan tidigare skadade Wayne Rooney, Ben Foster, Michael Carrick, Gary Neville samt den avstängde Rio Ferdinand. Matchen började katastrofaliskt för hemmalaget, Kroatien hade ledningen med 2-0 redan efter 15 minuters spel och resultatet stog sig tills halvlek. I andra halvlek kom England tillbaka och både 1-2 och 2-2 kom snabbt, vid ett 2-2 resultat var England klara för EM och man drog sig istället omedvetet tillbaka och började fegspela detta straffade sig och 2-3 målet kom till slut. Kroatien vidare tillsammans med Ryssland.

För Portugals del så räckte det med en poäng hemma mot Finland för att ta sig vidare, Ronaldo samt Nani deltog i matchen. I samma grupp fick Serbien 2-2 borta mot redan klara Polen, Nemanja Vidic fick se matchen från läktaren (!) medans Tomasz Kuszczack såg matchen från bänken. Portugal samt Polen vidare.

Frankrike spelade 2-2 borta mot Ukraina, man var dock redan klara innan matchen började och Patrice Evra fick se matchen från avbytarbänken.

Holland var sedan tidigare klara för EM och Van Der Sar hade fått spelledigt av Van Basten och stod inte i landets förlustmatch borta mot Vitryssland med 2-1.

Summasumarum så har United endas 5 spelare som frekvent spelar eller medverkar då och då i förstaelvan med till EM-slutspelet till sommaren 2008, dessa 5 är följande:

Edwin Van Der Sar (Holland)
Cristiano Ronald (Portugal)
Nani (Portugal)
Patrice Evra (Frankrike)
Tomasz Kuszczak (Polen)

Spelare som Mikael Silvestre och Louis Saha (Frankrike) samt Gerard Pique (Spanien) är spelare som måste bevisa mycket under den avslutande säsongen för att kunna slå sig in i respektive lands trupper till EM-slutspelet.

Lottningen till EM 2008 i Österrike/Schweiz äger rum söndagen den 2 December.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]