Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förust på Reebok

United förlorade igår sin första match i Premier Leauge sedan i mitten av augusti månad, denna gången var det Bolton som satte stopp för dom röda. Laget kom till spel med skador på nyckelspelare men det är inget man ska klaga på, inställningen var inte hundra procentig.

United kom till spel med ett annorlunda lag än jag trodde i inför rapporten, detta var mycket pga. av att både Vidic och Ronaldo inte fanns med i laget. Vidic var inför matchen osäker då han hade problem med en ryggskada och Ronaldos bortfall kom som en chock, det visar sig dock i efterhand att han har en mindre sträckning i låret och väntas vara borta två matcher. Ronaldos landsman Nani fick ta platsen på högerkanten och Pique kom in i mittlåset tillsammans med Ferdinand. Laget såg ut enligt följande:

United:
Van Der Sar
Brown (O’Shea 89′) Ferdinand Pique (Anderson 59′) Evra
Nani Carrick Hargreaves Giggs
Saha Tevez

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Fletcher, Eagels, Anderson

Bolton som kom till spel med en helt skadefri trupp ställde upp med följande lag:

Bolton:
Jaaskelainen
Hunt Meite O’Brien Gardner
Campo, Nolan (McCann 84′) Guthrie (Wilhelmsson 74′) Davies (Speed 70′)
Diouf
Anelka

Bänk: Al Habsi, Michalik, McCann, Wilhelmsson, Speed

Matchen började relativt trevande och United verkade väldigt oinspirerat, inställningen till matchen verkade helt bortflugen och man kunde på ett tidigt stadie se att det skulle bli en tråkig kväll för Uniteds del. Det avgörande målet kom redan i den 10e minuten då ett inlägg från Boltons högersida hamnade till Anelka som drog till och satte 1-0 bollen bakom Van Der Sar. Det var ett misstag av Pique som ledde fram till målet, alldeles för ivrigt försökte han nå bollen i luftrummet men missade och bollen damp ner på fötterna till Anelka. Personligen har jag svårt att se att Vidic hade gjort något liknande om han hade varit med men det är en annan femma. Matchen fortsatte i samma stil halvleken ut och 1-0 resultatet stod sig i halvlek.

I andra halvlek började United spela lite bättre, man hade stundtals ett bättre passningsspel men Bolton försvaret stod gång på gång rätt. Ett tidigt byte kom i den 59e minuten då Sir Alex (Som blev uppvisad på läktaren till andra halvlek) tog ut den vingliga Pique och satte in Anderson. Anderson gjorde ett mycket piggt inhopp och gav United en ny dimension i sitt spel. Hargreaves hade en mycket farlig frispark som Jaaskelainen gjorde en imponerad räddning på. Det dröjde ända tills den 75e minuten innan Uniteds bästa och farligaste chans kom, Evra kom runt på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg till Tevez som fick foten på bollen och bara skulle styra in den i mål men istället för att få in den i kassen fick han bollen utanför Boltons vänstra stolpe. Anelkas tidiga 1-0 mål stod sig matchen ut och blev så även slutresultatet, Boltons första hemmavinst mot United sedan 1978 var ett faktum.

Ska man summera Uniteds insats så var det en mycket blek sådan, man hade ingen bra inställning till matchen och då vinner man tyvärr inte mot ett lag som Bolton även om dom har haft en krokig inledning på säsongen. Detta var en typisk match som bara United kan göra då och då, helt oninspirerat och allmänt dåligt varför det blir så ibland kan jag inte svara på men man ser det ofta tidigt i matcherna om det ska bli så eller inte. Man märkte stor frånvaro från Ronaldo, Rooney och Vidic. Ronaldo och Rooney ger oss ett mycket bättre djupledsspel, igår var djupledslöpningarna lätt räknade.

Nästa match är måndagen den 3/12 hemma mot Fulham kl 21.00 förhoppningsvis har vi både Ronaldo, Vidic och Rooney tillbaka i den matchen och tre nya friska poäng ska inkasseras. Keep the red flag flying high!


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]