Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Derby

United möter seriens klart sämsta lag, det kan väl bara sluta på ett sätt, eller?

Med nästa helgs match mot Liverpool redan nu i tankarna, tyvärr oundvikligt, så tror jag att Sir Alex kör med “ordinarie” lag i morgondagens match mot jumbon Derby. Istället väljer han förhoppningsvis att ställa ett starkt reservbetonat lag på benen i Champions League borta mot Roma på onsdag, en helt meningslös match för båda lagen. Det är i alla fall mina förhoppningar, och jag verkar inte vara ensam direkt.

Sir Alex har följande preliminära trupp att tillgå:
Van der Sar, Kuszczak
Brown, Pique, Simpson, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Hargreaves, Carrick, Anderson, Giggs, Nani
Tevez, Rooney, Saha

Skador på Silvestre, Foster, Park och Scholes spökar fortfarande. Spökar gör också Gary Neville’s efterhängsna fotledsskada. Ett nytt bakslag kom idag, tyvärr verkar det hopplöst för honom nu, kanske går han samma dystra öde tillmöte som Solskjaer…

Derby bör vara en “lätt” match för United om man ser till truppen. Tyvärr höjer sig alla lag mot United på ett helt annat sätt än mot andra topplag i serien, se bara på lag som Bolton och Sunderland, för att ta några exempel… Derby har dessutom en ny tränare, det finns färska exempel på hur det gått tidigare när United mött bottenlag med ny tränare.
Både Arsenal, Tottenham och Liverpool har spottat in bollar mot pinsamt uselt Derby-försvar tidigare under säsongen, så United kan givetvis också göra detta. Men med ovanstående i baktanke så blir det nog svårare än många tror.

Jag hoppas att Sir Alex väljer att spela med sina mest formtoppade spelare i morgon, och därmed låta spelare som Carrick, Nani, Saha och Fletcher istället spela på onsdag mot Roma, något jag även tror sker. Därför bör laget se ut som följer:

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Anderson, Hargreaves, Giggs
Tevez, Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Carrick, Nani, Saha

Sir Alex gick i veckan ut och berömde Anderson för sitt mogna och fina spel. Det är bara att hålla med, han har gjort det riktigt bra när han väl fick chansen. Han spelar som om han vore 29 istället för de 19 han är, mycket moget spel och en fin arbetskapacitet kryddat med extremt fint passningsspel. Bara hoppas att han utvecklas ännu mer och tar steget ut till den mittfältare han spås bli

Derby fick en ny manager nyligen i förre Wigan-managern Paul Jewell. Jewell har aldrig vunnit mot United och har den föga smickrande målskillnaden 3-20 på sina 6 matcher mot United under sin tid i Wigan.
Enligt Physioroom.com har Derby 2 man på skadelistan, Marc Edworthy och Andy Todd, ingen av dom får väl betraktas som ordinarie spelare oavsett vilket. Man har gjort 5 mål i ligan, inget på bortaplan, och släppt in hela 34, 20 på bortaplan. Överlägset sämst i ligan. Man har vunnit 1 match (mot Newcastle) och spelat 3 oavgjorda.

Trots sjukdomar i laget under veckan så har Jewell tagit ut följande trupp:
Bywater, Price
Mears, Davis, Moore, McEveley, Griffin, Leacock
Barnes, Oakley, Pearson, Lewis, Fagan, Teale, Jones, Feilhaber
Howard, Miller, Earnshaw

Vilket torde kunna ge följande lag:

Bywater
Griffin, Moore, Davis, McEveley
Teale, Oakley, Pearson, Barnes
Howard, Miller

Bänk: Price, Leacock, Jones, Fagan, Earnshaw

För United’s del gäller det att se upp med Kenny Miller, den ende i Derby som håller riktigt hög klass. Även Steve Howard kan vara farlig, han är stark på huvudet och långa bollar lär slås. Darren Moore är en spelare som både Tevez och Rooney bör kunna springa åttor omkring, om han inte äter upp dom först… Förre United-spelaren David Jones finns i klubben, han har dock inte spelat särskilt mycket.

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start 16.00


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!