Man Utd – Derby 4-1

United vann komfortabelt mot Derby, detta trots att regnet strömmade ner och målchanser brändes till förbannelse.

Derby’s coach Paul Jewell hade valt nÃ¥gon form av 4-5-1 med mittbacken Dean Leacock i en extremt defensiv position pÃ¥ mitten och en ensam Kenny Miller pÃ¥ topp. Craig Fagan fanns till höger istället för Gary Teale, annars var det som jag förutspÃ¥dde i införrapporten.

Bywater
Griffin, Moore, Davies, McEveley
Fagan, Oakley, Leacock, Pearson, Barnes
Miller

Bänk: Price, Mears (in för McEveley i 46:e), Teale (in för Barnes i 61:a), Howard (in för Fagan i 46:e), Earnshaw

United hade exakt den startuppställning som jag förutspådde i införrapporten, dessutom hade jag rätt på 4 av de 5 avbytarna. Trodde jag i alla fall. Owen Hargreaves skadade sig dock på uppvärmingen (inte allvarligt) och Michael Carrick fick hoppa in, Nani tog därmed också plats på bänken. I övrigt ställde United upp med starkast möjliga lag, vilket innebär att man kommer vila de flesta i onsdagens match mot Roma.

Det strilande regnet gjorde det svårspelat under hela matchen. United spelar som bekant ett snabbt spel med bollen längs med marken, vilket gjorde det stundtals väldigt svårt.
United inledde riktigt dÃ¥ligt de första 25 minuterna, det kändes som man försökte “lära sig” underlaget. Tevez frispelades fint efter ett par minuter, han blev dock helt felaktigt avvinkad för offside. Derby hade väl sÃ¥ mycket spel i inledningen och även ett par skott utifrÃ¥n frÃ¥n Barnes och McEveley.
Rooney och Ronaldo hade ett par bra chanser under denna period, utan att lyckas. Framför allt Rooney’s miss var iögonfallande. Ronaldo kom med fart in snett i straffomrÃ¥det efter en pass frÃ¥n Giggs, Ronaldo’s inspel hittade Rooney halvmetern frÃ¥n mÃ¥l och alla trodde att det stod 1-0, dock hann vänsterbacken McEveley pÃ¥ nÃ¥got sätt fram och “bensaxade” bort bollen framför Rooney.
Det förlösande mÃ¥let skulle dock komma med 5 minuter kvar pÃ¥ första halvlek. Ronaldo – igen – slet sig loss och sköt ett skott som Bywater inte kunde hÃ¥lla, pÃ¥ returen rakade Ryan Giggs in sitt 100:e ligamÃ¥l för United, minst sagt rättvist.
Ett par minuter efter målet borde Rooney gjort ytterliggare ett mål. En fullständigt genial långboll från Giggs hittade Rooney som fri med Bywater chippade över honom, bollen tog dock i stolpen.
2-0 skulle dock komma innan pausen. En frispark från Ronaldo hamnade i straffområdet, Tevez fick 2 chanser innan han kunde lyfta in 2-0 bakom Bywater.

Paul Jewell gjorde ett dubbelbyte i paus, in med Howard och Mears, ut med McEveley och Fagan. Det hjälpte dock inte särskilt mycket, United dominerade matchen fullständigt ändå.
Ryan Giggs sköt en volley i stolpen efter ett fint inlägg från Brown, en volley som var värd ett bättre öde. Ett par minuter senare kom 3-0. Brown och Tevez kombinerade i straffområdet, Tevez gjorde en snabb fint och sköt 3-0 lågt vid den bortre stolpen.
United plockade ut Anderson och Giggs, bÃ¥da mycket bra i matchen, till förmÃ¥n för Fletcher och Saha. Även Ferdinand plockades av till förmÃ¥n för O’Shea.
Ett par minuter efter att Ferdinand gÃ¥tt av sÃ¥ reducerade Derby! En lÃ¥ngboll hittade Mears pÃ¥ högerkanten. Van der Sar kom helt fel pÃ¥ den hala gräsmattan och Mears fick in bollen som turligt träffade Howard och sakta gick in över mÃ¥llinjen. Derby’s första bortamÃ¥l för säsongen, snacka om pinsamt att vara det lag som släpper in det, fruktansvärt pinsamt och riktigt uselt. NÃ¥gon som tvivlar pÃ¥ Ferdinand’s betydelse för United?
United gjorde 4-1 i slutet pÃ¥ matchen pÃ¥ straff. Ronaldo fick bollen i straffomrÃ¥det, omringad av 3 Derby-spelare sÃ¥ sökte Ronaldo upp Mears ben och sparkade pÃ¥ det sÃ¥ att han föll. Inte snyggt av Ronaldo att söka den straffen, även om han faktiskt blev “fälld”. Han fick inte sin klara straff förra veckan, sÃ¥ det jämnade väl ut sig nu dÃ¥…Straffen slog han själv säkert i mÃ¥l till 4-1.

United gjorde en hyffsad match från minut 25 och framåt. Vädret, framför allt då den regntunga planen, ställde till det enormt för hemmalaget som ofta hade svårt att hitta fram med sina passningar, antingen fastnade dom eller så stack de bara iväg.
Ferdinand var som vanligt helt outstanding i försvaret, Brown var också bra på högerbacken. Hela mittfältet var bra, med toppar i Giggs och Anderson, den sistnämnde fortsätter att övertyga enormt. På topp var Tevez bäst på plan, han jobbade och slet oerhört fick kröna detta med 2 mål.

Nästa match är pÃ¥ onsdag borta mot Roma i Champions League, en helt betydelselös match för bÃ¥da lagen. Sir Alez har redan bekräftat att laget kommer att se helt annorlunda ut dÃ¥. Kuszczak kommer att stÃ¥, Pique, Evans, Carrick, Anderson, Eagles, Fletcher, Saha, Dong och nani kommer alla att spela. Det Ã¥terstÃ¥r att se hur mÃ¥nga ordinare spelare som fÃ¥r starta pÃ¥ onsdag…

Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]