Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Man Utd – Derby 4-1

United vann komfortabelt mot Derby, detta trots att regnet strömmade ner och målchanser brändes till förbannelse.

Derby’s coach Paul Jewell hade valt någon form av 4-5-1 med mittbacken Dean Leacock i en extremt defensiv position på mitten och en ensam Kenny Miller på topp. Craig Fagan fanns till höger istället för Gary Teale, annars var det som jag förutspådde i införrapporten.

Bywater
Griffin, Moore, Davies, McEveley
Fagan, Oakley, Leacock, Pearson, Barnes
Miller

Bänk: Price, Mears (in för McEveley i 46:e), Teale (in för Barnes i 61:a), Howard (in för Fagan i 46:e), Earnshaw

United hade exakt den startuppställning som jag förutspådde i införrapporten, dessutom hade jag rätt på 4 av de 5 avbytarna. Trodde jag i alla fall. Owen Hargreaves skadade sig dock på uppvärmingen (inte allvarligt) och Michael Carrick fick hoppa in, Nani tog därmed också plats på bänken. I övrigt ställde United upp med starkast möjliga lag, vilket innebär att man kommer vila de flesta i onsdagens match mot Roma.

Det strilande regnet gjorde det svårspelat under hela matchen. United spelar som bekant ett snabbt spel med bollen längs med marken, vilket gjorde det stundtals väldigt svårt.
United inledde riktigt dåligt de första 25 minuterna, det kändes som man försökte “lära sig” underlaget. Tevez frispelades fint efter ett par minuter, han blev dock helt felaktigt avvinkad för offside. Derby hade väl så mycket spel i inledningen och även ett par skott utifrån från Barnes och McEveley.
Rooney och Ronaldo hade ett par bra chanser under denna period, utan att lyckas. Framför allt Rooney’s miss var iögonfallande. Ronaldo kom med fart in snett i straffområdet efter en pass från Giggs, Ronaldo’s inspel hittade Rooney halvmetern från mål och alla trodde att det stod 1-0, dock hann vänsterbacken McEveley på något sätt fram och “bensaxade” bort bollen framför Rooney.
Det förlösande målet skulle dock komma med 5 minuter kvar på första halvlek. Ronaldo – igen – slet sig loss och sköt ett skott som Bywater inte kunde hålla, på returen rakade Ryan Giggs in sitt 100:e ligamål för United, minst sagt rättvist.
Ett par minuter efter målet borde Rooney gjort ytterliggare ett mål. En fullständigt genial långboll från Giggs hittade Rooney som fri med Bywater chippade över honom, bollen tog dock i stolpen.
2-0 skulle dock komma innan pausen. En frispark från Ronaldo hamnade i straffområdet, Tevez fick 2 chanser innan han kunde lyfta in 2-0 bakom Bywater.

Paul Jewell gjorde ett dubbelbyte i paus, in med Howard och Mears, ut med McEveley och Fagan. Det hjälpte dock inte särskilt mycket, United dominerade matchen fullständigt ändå.
Ryan Giggs sköt en volley i stolpen efter ett fint inlägg från Brown, en volley som var värd ett bättre öde. Ett par minuter senare kom 3-0. Brown och Tevez kombinerade i straffområdet, Tevez gjorde en snabb fint och sköt 3-0 lågt vid den bortre stolpen.
United plockade ut Anderson och Giggs, båda mycket bra i matchen, till förmån för Fletcher och Saha. Även Ferdinand plockades av till förmån för O’Shea.
Ett par minuter efter att Ferdinand gått av så reducerade Derby! En långboll hittade Mears på högerkanten. Van der Sar kom helt fel på den hala gräsmattan och Mears fick in bollen som turligt träffade Howard och sakta gick in över mållinjen. Derby’s första bortamål för säsongen, snacka om pinsamt att vara det lag som släpper in det, fruktansvärt pinsamt och riktigt uselt. Någon som tvivlar på Ferdinand’s betydelse för United?
United gjorde 4-1 i slutet på matchen på straff. Ronaldo fick bollen i straffområdet, omringad av 3 Derby-spelare så sökte Ronaldo upp Mears ben och sparkade på det så att han föll. Inte snyggt av Ronaldo att söka den straffen, även om han faktiskt blev “fälld”. Han fick inte sin klara straff förra veckan, så det jämnade väl ut sig nu då…Straffen slog han själv säkert i mål till 4-1.

United gjorde en hyffsad match från minut 25 och framåt. Vädret, framför allt då den regntunga planen, ställde till det enormt för hemmalaget som ofta hade svårt att hitta fram med sina passningar, antingen fastnade dom eller så stack de bara iväg.
Ferdinand var som vanligt helt outstanding i försvaret, Brown var också bra på högerbacken. Hela mittfältet var bra, med toppar i Giggs och Anderson, den sistnämnde fortsätter att övertyga enormt. På topp var Tevez bäst på plan, han jobbade och slet oerhört fick kröna detta med 2 mål.

Nästa match är på onsdag borta mot Roma i Champions League, en helt betydelselös match för båda lagen. Sir Alez har redan bekräftat att laget kommer att se helt annorlunda ut då. Kuszczak kommer att stå, Pique, Evans, Carrick, Anderson, Eagles, Fletcher, Saha, Dong och nani kommer alla att spela. Det återstår att se hur många ordinare spelare som får starta på onsdag…


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]