Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: AS Roma – Man Utd

Olympiastadion i Rom ligger just nu öde. Imorgon kliver AS Roma och Manchester United in för att avsluta Champions Leagues gruppspel. Matchen kommer inte föregås av någon större dramatik då båda lagen redan är vidare. Förhoppningsvis tar United tre poäng och avancerar till åttondelsfinal som enda lag med full pott. Frågan är om det är genomförbart med ett reservbetonat manskap.

United mönstrar följande trupp:
Kuszczak, Heaton, Brown, Eckersley, O’Shea, Pique, Evans, Simpson, Lee, Chester, Cleverley, Hewson, Nani, Eagles, Carrick, Fletcher, Dong, Brandy, Saha och Rooney.

Icke-disponibla i United är Foster, Neville, Silvestre, Scholes, och Park. I och med matchens betydelse och med tanke på söndagens möte med Liverpool vilas även en hel del spelare.

Trolig startelva:
Kuszczak
Simpson, Piqué, Evans, O’Shea
Eagles, Fletcher, Carrick, Nani
Rooney (K), Saha

Undertecknad har inte lyckats hitta någon trupp för hemmalaget, och heller inte någon startelva. Klart är däremot att Marco Cassetti, Simone Perrotta och Alberto Aquilani missar matchen. Positivt för Roma är dock att Mexéz är tillbaka i spel och Fransesco Totti kommer förmodligen även han spela från start då han behöver få matchträning efter en skada.

Romas form pekar, precis som United’s, spikrakt uppåt. Roma har nämligen inte förlorat sedan förlusten på Old Trafford mot United. Dessutom har Luciano Spalletti bekräftat att matchen kommer ha stor betydelse för laget då man gärna vill sudda bort förnedringen (1-7) ifjol. Noterbart är att Wayne Rooney tar på sig lagkaptensbindeln då både Neville, Giggs och Ferdinand saknas.

Lagens tre senaste möten har sett ut enligt följande:
02/10/2007 Man Utd 1 – 0 Roma

10/04/2007 Man Utd 7 – 1 Roma
04/04/2007 Roma 2 – 1 Man Utd

Matchen visas på TV6 kl. 20.45.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]