Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tre poäng mot Liverpool

United tog med sig alla tre poäng hem från Anfield efter ett sent avgörande mål av Carlos Tevez i den första halvleken. Liverpool skapade inte så många farliga chanser, istället var det en lagseger för Uniteds del.

United tog med sig alla tre poäng hem från Anfield Road efter ett segermål av Carlos Tevez sent i den första halvleken. Sir Alex valde att ställa upp med exakt den laguppställningen jag förutspådde i inför-rapporten, dock var det förmodligen det mest självskrivna laget på många matcher. Även Liverpool kom till spel med det lag jag trodde på, dock spelade Mascherano från start och Alonso var förpassad till läktaren trots han sades kunna göra comeback.

Man United:
Van Der Sar
Brown Ferdinand Vidic Evra
Ronaldo Hargreaves Anderson (O’Shea 90′) Giggs (C)
Rooney Tevez (Carrick 83′)

Bänk: Kuszczak, Fletcher, Carrick, Nani, O’Shea

Liverpool:
Reina
Arbeloa Carragher Hyppia Riise (Aurelio 80′)
Benayoun Gerrard (C) Mascherano Kewell (Babel 66′)
Kuyt (Crouch 73′) Torres

Bänk: Itandje, Babel, Crouch, Aurelio, Lucas Leiva

Matchen började inte helt oväntat ganska trevande. United var det mest spelförande laget och Liverpool satsade istället på snabba omställningar och farliga kontringar vilket kändes lite konstigt iom. man hade hemmaplan. Liverpool och Gerrard hade några farliga distansskott utanför Uniteds straffområde men inget som resulterade i några farligheter. Istället var det kommunikationen mellan Van Der Sar och framför allt Vidic som inte stämmde 100 i matchen, första gången nickade Gerrard precis utanför Uniteds högra stolpe efter att Van Der Sar sprungit (!) in i Vidic när han var på väg ut för att ta bollen, andra gången var holländaren farligt ute igen denna gång skyfflade dock Evra bort bollen precis framför mållinjen. Första halvlek väntades dock att sluta 0-0 men i den 43e minuten fick United en hörna från höger, Giggs slog en mycket smart frispark till Rooney som drog på direkt och in till en fristående Tevez som satte upp bollen i nättaket 1-0 till gästerna var ett faktum. Målet kom till efter att Liverpool lyft försvaret men istället stod Benayoun kvar på mållinjen och löste offsiden vilket gjorde att Tevez var fri framför mål, TV reportrarna ville dock skylla målet på Israelen något jag personligen tycker är väldigt hårt. Resultatet stog sig dock halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte i stort sett som den första, tätt och väldigt intensivt i ett högt tempo. Liverpool tog mer och mer över bollinnehavet mest pga. att United omedvetet backade hem för att försvara sin ledning. Farligaste läget för Liverpool kom i den 76e minuten då inhoppande Babel drog iväg ett farligt skott som smet precis utanför Van Der Sar’s stolpe. Rooney fick ett ypperligt läge efter en timmes spel att avgöra matchen definitivt, en fin prestation från en annars mycket annonym Ronaldo resulterade i ett väldigt dåligt avslut av Rooney. Det blev dock inga farligare chanser i andra halvlek utan United bevakade sin ledning på ett ypperligt sätt, mycket imponerande. Resultatet stod sig matchen ut och tre poäng med hem till Manchester var bärgade.

Uniteds vinst var mycket imponerande, det är väldigt intressant att se att Sir Alex börjat “lära” laget att även vinna täta och tighta matcher trots mindre skönspel. Matchen var väldigt tät och intensiv och speciellt mycket skönspel bjöds det verkligen inte på. Matchens giganter var Hargreaves, Anderson och Evra. Anderson tog ett grymt ansvar på mittfältet och överglänste gång på gång Liverpools dito det märks verkligen inte att grabben är född 1988. Hargreaves gjorde förmodligen sin allra bästa match i United tröjan, han var som en igel på Liverpool spelarna och gång på gång vann han bollen – Evra var som vanligt bokstavligt talat grym både offensiv och defensiv. Vi ska inte glömma bort Rio Ferdinand som i dagsläget förmodligen är världens bästa mittback.

Varningar:

Man Utd: Evra (15′) Anderson (33′) Brown (36′) – Gula kort
Liverpool: Gerrard (33′) Mascherano (64′) – Gula kort

Man of the match: Hargreaves kombinerat med Anderson – Grymt!


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]