Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En röd jul

Ja, det blir en lugn jul för United. Man ligger fortfarande en poäng bakom Arsenal efter att Pienaar skänkt en julklapp i form av en straff till Man Utd i slutet av matchen mot Everton.

Sir Alex’s krigare kan luta sig tillbaka och njuta av julmaten efter att man hemmabesegrat Everton efter två mål av Ronaldo. Det senare av de två kom i slutet på matchen då Steven Pienaar fällt Ryan Giggs i den 84:e minuten och Ronaldo förvaltade straffeb mer än väl.

Man United:
Kuszczak
Simpson (45′) Brown Vidic Evra
Ronaldo Carrick (70′) Anderson (85′) Giggs (C)
Rooney Tevez

Bänk: Heaton, Fletcher (85′), Saha (70′), Nani, O’Shea (45′)

Everton:
Howard
Hibbert Yobo Jagielka Lescott
Carsley Cahill (84′) Neville Pienaar
Johnson Yakubu (75′)

Bänk: Wessels, Gravesen (75′), McFadden, Nuno Valente, Anichebe (84′)

När matchen började såg alla ut att vara riktigt taggade och det fick man se inte minst då båda lagen hade dragit på sig två gula kort var, endast efter tretton minuter. Efter detta började intensiviteten i tacklingarna avta och spelet kom fram mer. Carlos Tevez hade många chanser under första halvleken men lyckades inte riktigt få dit den.
I den 21:a minuten fick Cristiano Ronaldo bollen av just Tevez, grundlurade Lee Carsley med en simpel skottfint och lade sedan bollen med vänsterfoten bakom Tim Howard som stod på fel ben.
Ledningen skulle dock inte hålla i sig i mer än fyra minuter. I den 26:e minuten fintade Pienaar bort Danny Simpson på vänsterkanten och slog in bollen mot Tim Cahill som hoppade högre än Patrice Evra och nickade in bollen bakom Kuszczak.
Matchen fortsatte hoppa fram och tillbaka och den bästa chansen hade Ronaldo som var så när att göra mål på volley men bollen smögprecis ovanför ribban.

Andra halvleken fortsatte som den första slutade. Det var chanser för båda lagen och spelet var trevande. Det var inte föränn med cirka kvarten kvar som United började pressa Everton rejält och hade flera fina anfall som tyvärr inte ledde till något mer än vara ett skott på mål.
Det var nästan att man började tappa hoppet om tre poäng när det bara återstod två-tre minuter kvar av ordinarie matchtid. Då fick Ryan Giggs bollen och försökte ta sig förbi Steven Pienaar men lyckades inte, utan Evertons nummer 20 slängde ut benet och fällde walesaren. Detta lade linjedomaren märke till och viftade med flaggan och en straff var ett faktum.
Straffen togs givetvis av Ronaldo som hade chansen att göra sitt elfte mål i ligan och därmed gå upp i skytteligatoppen. Denna chansen var han inte sen att ta. Han drog lätt in bollen i Howards vänstra hörn medan den förre Unitedmålvakten gick åt höger och ställningen var 2-1. Så slutade matchen också då Evertons hopp verkade vara ute och de kom aldrig till något läge.

Uniteds insats var tämligen god och man hade totalt 11 skott på mål i jämförelse med Evertons två. Ronaldo visade återigen att han tillhör gruppen av de bästa fotbollsspelarna i världen.
De två kommande matcherna mot West Ham och Birmingham kommer Sir Alex att följa på läktaren sedan han fått två matchers avstägning efter en sammandrabbning med dommarkåren i matchen mot Bolton för någon vecka sedan.

Varningar:

Man Utd: Rooney (3′) Evra (7′) Anderson (43′) – Gula kort
Everton: Cahill (12′) Hibbert (13′) Pienaar (83′) – Gula kort


Av: Emil Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]