Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vinst på Stadium of Light?

I september vann Manchester United knappt mot Sunderland på Old Trafford med 1-0. Den gången blev Louis Saha matchvinnare med ett nickmål. Förutsättningarna för United är bättre denna gång. Laget ligger tvåa i tabellen och har en god målproduktion. Sunderland ligger för närvarande trea från slutet, men brukar vara tuffa att möta på Stadium of Light.

United presenterar följande trupp: Kuszczak, Heaton, Brown, O’Shea, Simpson, Ferdinand, Vidic, Pique, Evans, Evra, Fletcher, Ronaldo, Nani, Eagles, Carrick, Hargreaves, Anderson, Giggs, Park, Tevez, Rooney och Saha.
I stort är förändringarna de att Ferdinand och Hargreaves troligen är tillbaka i truppen. Vad gäller de defensiva lagdelarna tror undertecknad att Sir Alex inte tar några risker med Ferdinand. Därför startar Vidic och Brown i mittförsvaret. Troligen får Simpson inte nytt förtroende efter en mindre god första halvlek mot Everton. O´Shea ersätter troligen honom som högerback. I mål står Kuszczak (bedrövligt spel med fötterna senast) och Evra startar som vänsterback.

Mittfältet blir troligen detsamma som mot Everton. Detta innebär att Giggs, Carrick, Anderson och Ronaldo startar. Möjligen kan Sir Alex vila Giggs till förmån för Nani, vilken inte fått spela särskilt mycket på sistone. Att Fergie inte riskerar Hargreaves (liksom Ferdinand) är troligt. Frågan är om de ens startar på bänken? Matchschemat är tufft under slutet av december och början av januari och United torde klara sig utan Hargreaves och Ferdinand i denna match. Däremot kan Fletcher få starta i fall Fergie anser att brasilianaren Anderson behöver vila. Brassen har spelat exceptionellt bra under säsongen, men såg lite trött ut i andra halvlek mot Everton. Mot denna bakgrund kan kanske Fletch få lite välbehövlig speltid? I anfallet startar som vanligt Tevez och Rooney.

Bänken kommer att se ut enligt följande: Heaton, Giggs (Nani), Fletcher (Anderson, Hargreaves), Pique (Ferdinand) och Saha.

Sunderland ställer upp med följande trupp: Gordon, Ward, McShane, Halford, Harte, Higginbotham, Collins, Yorke, Etuhu, Leadbitter, Wallace, Whitehead, Kavanagh, O’Donovan, Jones, Chopra, Connolly, Murphy, Stokes och Cole.

Sunderland ligger för närvarande trea från slutet i tabellen. Laget har bara vunnit tre matcher, alla emellertid på hemmaplan. Försvaret har varit ett stort problem för tränaren Roy Keane och det rycktas att han vill låna eller köpa bland andra Johnny Evans och Daniel Simpson i januari 2008. Kenwyne Jones leder den interna skytteligan med fyra mål. I övrigt kan rapporteras att både Andrew Cole och Dwight Yorke återfinnes i laget. Den senare huserar på mittfältet. Notera också att de förre detta United-spelarna McShane och Higginbotham spelar i försvaret.

Matchen visas på Canal+ Sport 1 med start 16.00


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]