Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Ham – Man Utd

Ifjol räddade Carlos Tévez kvar West Ham i Premier League. Nu är uppdraget att sänka sitt forna lag. Londonlaget har tack vare sina isländska slantar lyckats värva ihop ett betydligt bättre lag än ifjol, men resan mot toppen har varit kärv. Vilket lag får fira nyår med en seger i ryggen?

Manchester United presenterar följande trupp:
Kuszczak, Heaton, Brown, Simpson, Ferdinand, Vidic, Pique, Evra, O’Shea, Fletcher, Ronaldo, Anderson, Carrick, Hargreaves, Nani, Giggs, Park, Rooney, Tevez, Saha

I United saknas Edwin van der Sar, Ben Foster, Gary Neville, Mikaël Silvestre och Paul Scholes.

I och med att två målvakter saknas får Tomasz Kuszczak åter förtroendet. Denne gör ett utomordentligt jobb mellan stolparna. I backlinjen har samtliga spelare vilat, med undantag för Vidic. Kanske låter Sir Alex Piqué spela tillsammans med Ferdinand. På högerbacksplatsen lär i alla fall Brown spela och jag räknar iskallt med att Evra återfinns i startelvan. På mittfältet vilades tre man senast. Jag tror samtliga spelare imorgon. Det betyder att Carrick, Fletcher och Nani vilas till förmån för Hargreaves, Anderson och Giggs. På högerkanten huserar, i vanlig ordning, världens just nu bästa fotbollsspelare Cristiano Ronaldo. I anfallet spelar Wayne Rooney åter med Carlos Tévez, i och med det förpassas Saha till bänken.

Formen pekar spikrakt uppåt och United har vunnit fem raka ligamatcher. Perioden mellan jul och nyår är Premier League’s allra hårdaste period. Det är då lagen sätts på prov på allvar då spelarna blir oerhört slitna och en bred trupp är därför ett måste. United har hittills inte tappat någon poäng under perioden men det är inte över än. Matchen mot West Ham är den fjärde under det hårda spelschemat, men redan tre dagar senare väntar Birmingham…

Troligt lag:
Kuszczak
Brown, Ferdinand, Piqué, Evra
Ronaldo, Hargreaves, Anderson, Giggs (K)
Rooney, Tévez

West Ham presenterar följande trupp:
Green, Neill, McCartney, Ferdinand, Upson, Ljungberg, Parker, Mullins, Solano, Ashton, Cole, Wright, Pantsil, Noble, Reid, Spector, Dailly, Camara.

I West ham saknas Julien Faubert, Matthew Etherington och Lee Bowyer. Dessa är inte disponibla då de fortfarande återhämtar sig ifrån skador. West ham ligger för närvarande på en tionde plats i ligan. Sedan laget blev uppköpt har många miljoner spenderats på nyförvärv. Detta har inneburit att laget sluppit kriga i botten dock har laget varit ojämnt och inte uppnått någon riktigt stabilitet som ex. Manchester City har gjort, ett lag som gick in i ligan med liknande förutsättningar.

Noterbart är att den forne West ham – spelaren Carlos Tévez möter sitt gamla lag. Denne utsågs till The Hammers bästa spelare den förra säsongen. Även Michael Carrick och Rio Ferdinand har representerat West ham. Intressant är att Rio’s bror Anton spelar i West ham och att West ham’s försvarare Jonathan Spector tidigre har spelat i Man Utd.

Troligt lag:
Green
Neill, Spector, Upson, McCartney
Solano, Mullins, Parker, Ljungberg
Ashton, Cole

Senaste mötena lagen emellan har slutat enligt följande:
2006-07
0-1

2005-06
2-1
Rooney, O’Shea

2002-03
1-1
Van Nistelrooy

2001-02
5-3
Beckham 2 (1 str.), Butt, Scholes, Solskjær

2000-01
2-2
Beckham, Cole

1999-00
4-2
Yorke 2, Giggs 2

1998-99
0-0

1997-98
1-1
Scholes

1996-97
2-2
Solskjær, Beckham

1995-96
1-0
Cantona

Matchen sänds klockan 16.00 på Canal+ Sport 1

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!