Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Tottenham, FA-cupen

Ett Tottenham, som fullständigt krossade Arsenal i veckan, kommer till Old Trafford i morgon, med ett stort självförtroende.

Tottenham:
Tottenham slog sensationellt Arsenal i Ligacupen i veckan. Vinsten i sig var inte sensationell, men spelet och resultatet var det. Tottenham slog Arsenal med “Arsenal’s spel” med hela 5-1. Förvisso hade Arsenal långt ifrån ordinarie lag, 3 man startade och ytterliggare 3 satt på bänken, men det föringar inte Spurs insats ändå. Tottenham å sin sida var i princip helt ordinarie, t.o.m skadeförföljde Ledley King spelade…

Juande Ramos har så smått börjat få ordning på Tottenham, bl.a så har han petat oduglige Paul Robinson från målet, istället står numera Radek Cerny. Pascal Chimbonda är avstängd, Gareth Bale, Darren Bent, Anthony Dawson och Benoit Assou-Ekotto är skadade, dessutom så är Didier Zokora med sitt Elfenbenskusten i Afrikanska Mästerskapen. Detta ger följande trupp:

Cerny, Robinson
Stalteri, Gunter, Lee, King, Dawson, Kaboul. Rocha
Jenas, Huddlestone, Tainio, Boateng, O’Hara, Taarabt, Malbranque
Defoe, Berbatov, Keane

Troligt lag:

Cerny
Stalteri, King, Dawson, Lee
Lennon, Jenas, Tainio, Malbranque
Keane, Berbatov

Bänk: Robinson, Kaboul, Huddlestone, Boateng, Defoe

United:
United var spellediga i veckan och har dessutom numera Paul Scholes i full träning. Överhuvudtaget ser skadesituationen bättre ut än på mycket länge i United, något man inte kunnat säga under de första 4-5 månaderna av säsongen. “Bara” Ben Foster, Mikael Silvestre och Gary “2 weeks” Neville är borta från spel.
Spelet senast mot Reading var väl ingen större höjdare egentligen, man missade alldeles för mycket på sista 1/3-delen av planen, och avsluten var riktigt usla. Reading bjöd dock upp till spel på ett sätt som förvånade många, det skall de absolut ha cred för.
Wayne Rooney och Patrice Evra står på 4 varningar vardera, får de en till mot Spurs i morgon eller mot Portsmouth på onsdag så är de avstängda i derbyt mot City, därför skall det bli intressant att se hur Rooney uppträder. Vi vet ju alla hur det gått i de matcher Rooney inte spelat i…
Att Scholes skulle spela från start är nog en utopi, framför allt med tanke på hur starkt United’s centrala mittfält trots allt varit, ett inhopp på sin höjd kan det kanske bli. En ligamatch bara 3 dagar senare kanske kan göra att vi får se några “reserver” starta matchen, FA-cupen är trots allt inte prioritering 1.

Sir Alex har en enormt stark trupp att välja på, följande preliminära trupp är tillgänglig:

Van der Sar, Kuszczak
Brown, O’Shea, Simpson, Ferdinand, Vidic, Evra
Fletcher, Nani, Park, Scholes, Ronaldo, Anderson, Carrick, Hargreaves, Giggs
Rooney, Saha, Tevez

Troligt lag:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, O’Shea
Ronaldo, Carrick, Anderson, Nani
Rooney, Tevez

Bänk: Kuszczak, Evra, Scholes, Giggs, Saha

Tidigare möten:
United har inte mött Spurs i FA-cupen sedan januari 2007, då slutade matchen 2-0 till United på Old Trafford, målskyttar var Scholes och Beckham. I ligan har lagen mötts 21 gånger de senaste 10 säsongerna, 11 gånger på OT, United har vunnit 8 av dessa, 2 har slutat oavgjort. De 10 matcherna på White Hart Lane har slutat med 2 vinster för Spurs och 7 för United. United har inte förlorat mot Spurs på Old Trafford sedan december 1989 då Spurs vann med 1-0.
Totalt har lagen mötts 163 gånger genom åren, United har vunnit 75, Spurs 46.

Håll ögonen på…
Wayne Rooney i United. Hur spelar han under press att undvika en varning och avstängning mot City?
Dimitar Berbatov i Spurs. Står i en klass för sig bland Spurs spelare. Mycket målfarlig och extremt skicklig “targetplayer”, svår att ta bollen ifrån.

Matchen sänds på Viasat Sport 1 med start 15.00


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]