Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ännu en seger mot Spurs?

I morgon spelar United, inom loppet av en vecka, sin andra match mot Tottenham Hotspur. Denna gång går matchen på White Hart Lane och dessutom visar Spurs fortsatt god form. Det är upplagt för en svår match…

United visade i veckan strålande form mot Portsmouth. Segern med 2-0 var i underkant och laget spelade i praktiken bara för full kapacitet i första halvlek. Att Ronaldo var instrumental i matchen känns överflödigt att tillskriva. Spurs å andra sidan fick 0-0 i det svåra bortamötet mot Everton och har fortsatt god form.

För bortalaget presenteras följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Brown, O’Shea, Simpson, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Nani, Park, Scholes, Ronaldo, Anderson, Carrick, Hargreaves, Giggs, Rooney och Tevez. Neville och Saha är som vanligt skadade.

Undertecknad tror att Fergie väljer att starta med samma lag som mot Portsmouth, med den förändringen att Tevez spelar istället för Nani. Således kommer Ronaldo att utgå från vänsterkanten. Park såg stark ut i onsdags och det är troligt att han får chansen igen. Vem som startar från vilken kant är svårt att säga, då både Ronaldo och Park kan spela på endera. Möjligen kan Sir Alex också spela Hargreaves eller Anderson istället för Scholes. Giggs startar med denna kalkyl på bänken tillsammans med Kuszczak, O´Shea, Anderson och Hargreaves (Scholes).

Under transferfönstret har Spurs värvat backarna Woodgate, Hutton och Gilberto. Två av tre är med i den preliminära truppen som ser ut enligt följande: Cerny, Robinson, Chimbonda, Lee, Gilberto, Hutton Gunter, Kaboul, Dawson, King, Rocha, Tainio, Jenas, Malbranque, Boateng, Taarabt, Huddlestone, O’Hara, Lennon, Bent, Berbatov och Keane.

Laget började säsongen katastrofalt, men har spelat upp sig rejält under Juande Ramos ledning. Att det förr eller senare skulle lossna var utom allt tvivel, truppen innehåller en mängd kvalitetsspelare. I morgon är frågan om Ramos låter något av nyförvärven starta? Woodgate är inte med i den preliminära truppen och Hutton samt Gilberto har anslutit i veckan. I tillägg är King med i truppen, men det är inte troligt att han startar (lång konvalescens från skada). På mittfältet lär Lennon, Jenas, O’Hara och Malbranque starta. I anfallet startar som vanligt Keane och Berbatov.

Hemmalaget har generellt haft det tufft mot United under de gångna åren. Under förra säsongen vann United med 1-0 och hemma och 4-0 borta.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]