Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Lyon

Det första mötet i 1/16-finalen slutade 1-1. Imorgon gästar Lyon Old Trafford för att göra upp om vilket lag som går till kvartsfinal i Champions League. Kommer drömmen om en CL-triumf leva vidare även efter morgondagen för “The red devils”?

Tiden är inne för returmöte i Champions League. En åtrovärd titel SAF jagar i allra högsta grad, kanske mer än samtliga sina tränarkollegor. 1999 vann United Champions League senast. Ingen unitedsupporter kommer någonsin glömma bragden i Barcelona.

De som kan sin historia kommer heller aldrig glömma att United hade kapaciteten att vinna Europacupen 1958, men att drömmen gick i kras på mellanlandnigen i München. I år ska United vinna Champions League för att hedra Münchens offer. SAF kommer knappast ge upp den drömmen imorgon kväll, även om Lyon kommer göra allt för att stoppa “Den röda maskinen”.

Man United mönstrar följande trupp:
Van der Sar, Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, Ronaldo, Carrick, Fletcher, Hargreaves, Nani, Rooney, Tevez, Scholes, Giggs, O’Shea, Saha, Kuszczak, Anderson, Park och Simpson.

I vanlig ordning är Gary Neville, Mikaël Silvestre och Ben Foster indisponibla. Vidic lär starta efter att återhämtningen från sin skada gått vägen, vilket är av stor vikt då denna lär ta hand om gifitige Benzema. Noterbart är att Ryan Giggs är ett osäkert kort sedan denne lider av en lindrigare skada. Giggsy vilade i helgen och SAF lär knappast chansa med Giggs från start om denne inte är 100.

Ed startar i målet. I försvaret är Brown och Evra åter på var sin kant medan Vidic går in i mittförsvaret tillsammans med Rio. På mittfältet kommer Ronaldo starta till höger, på vänsterkanten spelar Nani eller Park om Giggs skada inte är läkt. Centralt kommer Anderson säkerligen få chansen efter att ha vilat i helgen. Hargo och Scholsey spelade mot Fulham vilket öppnar för Carrick och Fletcher. Den centrala delen är relativt oviss. På topp lär Rooney spela ensam medan Tévez får agera inhoppare vid behov.

United’s form har varit briljant sedan debaclet mot City. Vinster mot Arsenal (4-0), Newcastle (1-5) och Fulham (0-3) talar förstås sitt tydliga språk. Dessutom har SAF roterat vilt och en spelare som Cristiano Ronaldo bör vara väldigt spelsugen vid det här lagret.

Trolig startelva:
van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Fletcher, Carrick, Anderson, Park
Ronaldo
Rooney

Undertecknad har inte hittat någon trupp för Lyon.

Men, försvararen Anthony Réveilleré är avstängd och missar matchen. Vänsterbacken Fabio Grosso är ett osäkert kort på grund av skada och Marc Crosas (lån från Barcelona) finns heller inte med i truppen.

Lyon startade med en 4-5-1-uppställning på Stade de Gerland. Frågan är om den uppställningen består eller om laget spelar snäppet offensivare med 4-4-2. Det känns på förhand givet att Coupet vaktar målet samtidigt som Clerc ersätter Réveilleré som högerback och Squillachi ersätter Grosso till vänster. Centralt lär Boumsong spela med åter friske Cris. På mittfältet skriver jag ner Kim Källström först av alla. Bodmer, Toulalan eller Juninho gör honom sällskap centralt. På vänsterkanten spelar Govou och till höger möjligen Ben Arfa. På topp spelar garanterat Benzema och han gör det tillsammans med Fred – tror jag. Det är alltid svårt att sia om startelvor hit och dit, men ett offensivt Lyon är att vänta. Frågan är om man vågar hela vägen. Annars lär varken Juninho, Ben Arfa eller Fred starta. Den som lever får se.

Lyon har blandat och gett i ligaspelet. Det har varit tydligt att man spelat en sorts fotboll på hemmaplan och en annan på bortaplan. Det har medfört att resultaten inte alltid varit önskvärda på resande fot. Sex vinster på 13 försök är inte alls imponerande. Hemma på Stade de Gerland har det dock bara blivit en förlust. De senast fem matcherna i ligan har inneburit 11 poäng – tre vinster och två oavgjorda. Imorgon är det av hög prioritet att våga anfalla, annars tar äventyret givetvis slut.

Trolig startelva:
Coupet
Clerc, Boumsong, Cris, Squillachi
Ben Arfa, Juninho, Källström, Govou
Benzema, Fred

Lagens senaste möten har slutat enligt nedan:
20/02/2008 Lyon 1 – 1 Man Utd
23/11/2004 Man Utd 2 – 1 Lyon
15/09/2004 Lyon 2 – 2 Man Utd

Se upp för:
Duellen mellan Nemanja Vidic och Karim Benzema blir av allra högsta grad matchavgörande. Det var en individuell prestation där Benzema från avstånd sköt 1-0 senast. Supertalangen tog sig dock aldrig förbli den ständigt solide serben. Mycket av Lyons hopp står förstås till Benzemas fötter. På huvudet lär han aldrig ha någon chans. Om Lyon ska avancera krävs att Benzema spelar på topp och gör ett mål, eller att han skapar ett frisparksläge till Juninho. Lyon får förstås se upp med målfarlige Cristiano Ronaldo som lär vara oerhört spelsugen.

Matchen visas på Viasat Sport 1 kl. 20.45 och döms av italienaren Roberto Rosetti.

On our way to Moscow!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]