Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kvartsfinal i FA-Cupen

United möter i morgon Portsmouth på Old Trafford i FA-Cupens kvartsfinal. Ryan Giggs är åter frisk och Paul Scholes väntas starta för hemmalaget. I Portsmouth spelar inte nyförvärvet Jermaine Defoe (spelat med Tottenham i tidigare rundor).

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, Ronaldo, Carrick, Fletcher, Hargreaves, Nani, Rooney, Tevez, Scholes, Giggs, O’Shea, Saha, Kuszczak, Anderson, Park, Simpson och Pique. Noterbart är att Giggs är åter från skada.

United tog sig i veckan till kvartsfinal i Champions League genom seger över Lyon med 1-0. Att Sir Alex kommer att göra förändringar i laget som möter Portsmouth i morgon är att vänta. Troligen kommer de defensiva lagdelarna att se ungefärligen ut som mot Lyon, det vill säga VDS, Brown, Ferdinand, Vidic och Evra. Undertecknad tror att Fergie möjligen låter vila Vidic eller Evra. Det troliga är att Pique och O´Shea får starta i sådana fall.

På mittfältet tror undertecknad att Giggs, Hargreaves, Scholes och Park startar. Ingen av dessa startade mot Lyon och dessutom är samtliga i tämligen god matchform. På topp kamperar Saha med Tevez. Möjligen kan Fergie låta den outtröttlige Rooney spela istället för Saha då han vill spela samman radarparet. Bänken ser således ut enligt följande: Kuszczak, Evra (O´Shea), Rooney (Saha), Carrick och Ronaldo.

Portsmouth åker till Old Trafford med följande trupp: James, Ashdown, Johnson, Distin, Campbell, Hreidarsson, Lauren, Aubey, Diop, Diarra, Muntari, Utaka, Davis, Mendes, Hughes, Kanu och Baros.

Det troliga är att Harry Redknapp väljer att spela 4-5-1 för att krympa ytorna. Bortalaget har ett starkt fysiskt mittfält med bland andra Diarra, Diop och Muntari. På topp är Kanu, som alltid, att se upp med. Han har god spänst och är relativt teknisk. Backlinjen är känd för de flesta: Johnson, Distin, Campbell och Hreidarsson. Målet vaktas av duktige David James, vilken i stort inte gör några misstag längre. Dessutom kan han stundtals göra fenomenala räddningar. Förutom Ben Foster är han troligen det engelska landslagets bäste målvakt.

Matchen börjar 13.45 och sänds på Viasat Sport 1.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!