Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ineffektivt United fick till slut med sig 3 poäng

Ett extremt ineffektivt United – IGEN – fick till slut med sig 3 poäng från Pride Park. En match som borde ha slutat med 4-5 bollars marginal för United, men som kunde slutat illa om det inte vore för Ben Foster.

Jag vet inte vad det är med de “mindre lagen” när de möter United egentligen. Aldrig att de gör sådana matcher mot andra topplag som man gör mot United, det måste vara något speciellt som lockar när man möter just United… Samma visa igår igen. Ett normalt sätt uselt Derby hittade krafter som man aldrig sett tidigare denna säsongen och gjorde livet surt för United.

Paul Jewell ställde upp i en 4-4-2-uppställning med Earnshaw och Miller på topp. Gamle United-mittfältaren David Jones ställde upp bredvid råskinnet Robbie Savage på mitten, annars var det den uppställning som förutspåddes i införrapporten.

Derby:
Carroll
Edworthy, Leacock, Moore, McEveley
Sterjovski, Savage, Jones, Lewis
Miller, Earnshaw

Bänk: Price, Todd (in för Edworthy i 55:e), Ghaly, Robert (in för Sterjovski i 83:e), Villa (in för Earnshaw i 77:e)

Sir Alex tvingades undvara Rio Ferdinand med en lättare sträckning i ryggen. Gary Neville, Edvin van der Sar och Mikael Silvestre saknades också p.g.a skador. Louis Saha och Ryan Giggs kom båda till spel, med den senare i startelvan. Nani och Tevez fanns inte ens på bänken, vi snackar bred trupp här…
Centralt på mitten så valde Sir Alex våra kanske just nu minst formstarka spelare, Scholes och Anderson, de andra 3 satt på bänken. O’Shea spelade till höger och Brown tog Ferdinand’s plats i mitten med Ben Foster i mål. Ronaldo gjorde Rooney sällskap i anfallet.

United:
Foster
O’Shea, Brown, Vidic, Evra
Park, Anderson, Scholes, Giggs
Ronaldo, Rooney

Bänk: Heaton, Hargreaves, Fletcher (in för Anderson i 74:e), Carrick (in för Scholes i 62:e), Saha (in för Park i 62:e)

Som väntat så tog United tag i taktpinnen direkt från start, att man inte gjort minst 2 mål de första 15 minuterna är ett under, att man kan missa så är ett mysterium. Ronaldo hade ett par chanser och Giggs en nick som räddades av Carroll. Ronaldo’s skott i stolpen var det närmaste man kom i inledningen. Annars var det just Carroll som stod i vägen mest hela tiden, det var inte så att han gjorde någon “idioträddning”, han bara stod i vägen för bollen egentligen.
Ronaldo och Giggs fortsatte att missa chanser, Giggs hade rundat Carroll och hade bara att lägga in bollen i mål, men fick grymm felträff istället. Ronaldo hade ett par bra skott utifrån som Carroll räddade.
Istället för 3-4 måls ledning för United var det nära att Derby tagit ledningen strax innan halvtid. Ett inspel från vänsterkanten hittade måltjuven Miller mitt i straffområdet, hans volley enhandsräddades dock fint av Foster. Foster hade fram tills dess i princip bara varit en åskådare i mängden. Ett par minuter senare fick Miller en ännu bättre chans. Han kom fri när Vidic halkade strax utanför straffområdet, Foster gjorde dock en brilljant enhandsräddning till hörna.
En halvlek som dominerades totalt av United i 42 minuter, men som kunde ha slutat riktigt illa om det inte vore för det engelska landslagets bäste målvakt…

Den andra halvleken var precis likadan som den första. United låg på för mål och Derby hade hela laget på sista 3-delen av sin planhalva.
Ronaldo hade ytterliggare chanser, 3 bra frisparkar, en utanför och 2 räddades av Carroll, dessutom hade han en nick från 2 meters håll på hörna som gick rakt på Carroll!
Sir Alex bytte in Carrick, Fletcher och Saha för en anonym Scholes, Anderson och en duktig Park. Ronaldo skulle göra matchens enda mål strax efter detta. Rooney frispelades av O’Shea och spelade in bollen från vänsterkanten, Ronaldo mötte på volley och slog in 0-1. Äntligen utdelning efter massivt chans- och spelövertag.
Så mycket mer än att domare Down fick byta mot 4:e-domaren hände egentligen inte, Derby försökte men var uddlösa.

Det såg länge ut som att matchen skulle sluta 0-0. United är för tillfället extrem ineffektiva framför mål, flera matcher på slutet skulle ha resulterat i minst 2-3 mål överläge. Igår var det inte Rooney utan Ronaldo som missade stup i ett. Han hade minst 5 klara lägen där han borde gjort mål, vilket givetvis inte får hända. Mot bättre lag får man inte så mycket chanser…
I United var debuterande Foster mycket bra i målet, 2 klassräddningar och säkert spel i övrigt. Hans har en enorm kraft i sina utspel på liggande boll, och han hittar oftast rätt spelare också, imponerande. Känns skönt att, förhoppningsvis, ha säkrat målvaktsposten för flera år framöver. Vidic var bra i mitten även om han halkade vid Derby’s andra chans i slutet på första halvlek. Evra var bra till vänster. Däremot så kan både Brown och O’Shea bättre. Att Rio saknades igår behöver man väl inte ens nämna, framför allt var det hans uppspel som saknades. På mitten var Park bäste man, han jobbade bra och hade flera fina prestationer. Scholes hade som vanligt ett säkert passningsspel, men det känns som att det gick alldeles för sakta emellanåt. Anderson gjorde inte heller någon större match, men var bättre än Scholes. Giggs spelade som vanligt smart och var inte dålig, även här gick det dock ganska sakta från och till, borde dessutom har gjort mål igår. Rooney var annars bäste utespelare, han hade ett fint passningsspel och jobbade som vanligt mycket bra över hela planen. Ronaldo gjorde en bra match men missade 5-6 klara målchanser innan han till slut gjorde mål, något som inte är godkänt.

Nästa match är mot Bolton hemma på onsdag kl.21.00, 3 poäng är ett måste med tanke på spelschemat framöver…


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]