Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man United – Bolton

Imorgon kväll gästar bottenlaget Bolton Wanderers Old Trafford. Matchen ser på förhand relativt enkel ut, men man ska ha i åtanke att Bolton besegrade United med 1-0 i höstas. Tid för revansch?

Matchen mot Bolton är i allra högsta grad viktig. Dels för att United kan klättra förbi Arsenal i antalet poäng samt att flertalet spelare lär vila på grund av slaget mot Liverpool i helgen. Därav är det av yppersta vikt att United inte uppträder på det ineffektiva vis man gjort den senaste tiden. Matchen mot Bolton skulle i sådana fall ta på krafterna mer än nödvändigt, i synnerhet på nyckelspelarna.

Manchester United presenterar följande trupp:
Foster, Kuszczak, Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, Ronaldo, Carrick, Fletcher, Hargreaves, Nani, Rooney, Tevez, Scholes, Giggs, O’Shea, Saha, Anderson, Park, Pique, Heaton.

Edwin van der Sar är inte uttagen i truppen, denne är fortfarande skadad. Utöver honom är sedan tidigare Gary Neville och Mikaël Silvestre skadade. Rio Ferdinand är åter aktuell för spel.

I och med att VDS saknas spelar med all sannolikhet Ben Foster åter från start. I försvaret vilade Rio senast. Denne är tillbaka, vilket innebär att Brown åter spelar högerback. Vida och Evra utgör de resterande försvarsposterna. På mittfältet är det fullt möjligt att Ronaldo eller Giggs vilas till helgen, med Nani som ersättare. Centralt i banan lär Michael Carrick spela från start, antingen med Fletcher, Scholes eller Anderson. Undertecknad tror Hargo spelar från start med Liverpool och därmed vilas. I anfallet återkommer Carlos Tévez som vilade senast medan Wayne Rooney i vanlig ordning spelar från start.

Formen har varit märklig den senaste tiden. United har blandat och gett. Rent spelmässigt har laget varit fullt godkänt, men det har brustit i avsluten. United har varit påtagligt ineffektivt de senaste matcherna. 1-0 mot Derby säger det mesta och alla som såg kvartsfinalen i FA-cupen kan genast understryka att en bättre effektivitet är ett måste.

Trolig startelva:
Foster
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Fletcher, Carrick, Giggs (K)
Rooney, Tévez

Bolton Wanderers presenterar följande trupp:
Al Habsi, Nolan, Davies, Taylor, Diouf, Gardner, Campo, A O’Brien, McCann, Steinsson, Hunt, Samuel, Meite, Cahill, Giannakopoulos, Helguson, J O’Brien, Rasiak, Cohen, Walker.

I Bolton saknas målvakten Jussi Jaaskelainen som lär missa resten av säsongen. Dessutom är både lagkaptenen Kevin Nolan och Gary Cahill osäkra kort och testas sent.

Ali Al Habsi ersätter Jaaskelainen i mål. I försvaret ersätter antingen Meite eller McCann ordinarie Cahill, om den sistnämnde inte kan delta. O’Brien spelar förmodligen från start som högermittfältare. Giannakopoulos är i annat fall ett alternativ. Om nu inte Kevin Nolan kan delta spelar förmodligen Tamir Cohen från start. Diouf lär fungera som en offensiv vänstermittfältare medan Davies och Taylor spelar i anfallet.

Boltons form är under all kritik. På lagets fem senaste matcher har man inte mäktat med en enda seger. Laget ligger för närvarande på nedflyttningsplats i Premier League och åkte nyligen ut ur UEFA-cupen efter att Sporting, inte helt oväntat, blivit för svåra. Under säsongen har laget även bytt tränare och mist storstjärnan Nicolas Anelka till Chelsea.

Trolig startelva:
Al-Habsi
Steinsson, O’Brien, Meite, Gardner
O’Brien, Campo, Nolan (K), Diouf
Davies, Taylor

De senaste mötena lagena emellan har slutat enligt följande:
24/11/2007 Bolton 1 – 0 Man Utd
17/03/2007 Man Utd 4 – 1 Bolton
28/10/2006 Bolton 0 – 4 Man Utd
01/04/2006 Bolton 1 – 2 Man Utd
31/12/2005 Man Utd 4 – 1 Bolton

Faktum är således att Bolton otroligt nog besegrade United med 1-0 på hemmaplan. Nu är tiden inne för revansch och det ska tilläggas att det var 30 år sedan Bolton tog en dubbel mot United. Må den sviten bestå!

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start klockan 21.00.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]