Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Toppmöte på Old Trafford!

På påskdagen väntar en titanernas kamp på Old Trafford. Ligaettan Manchester United tar emot ligafyran Liverpool. Bortalaget, med den formstarke Fernando Torrés, lär göra allt för att omintetgöra hemmalagets ambitioner om ligaguld. Å andra sidan har United en viss Cristiano Ronaldo, vilken gjort otroliga 33 mål hittills under säsongen.

United ryckte i onsdags med tre poäng i ligan då Bolton besegrades på Old Trafford med 2-0. Mer glädjande besked kom under torsdagen då det meddelades att Gary Neville och Mikael Silvestre spelat 90 respektive 76 minuter i reservlagsmatchen mot Manchester City. Det har vidare indikerats att både Edwin van der Sar och Rio Ferdinand deltagit i full träning och den förra lär i alla fall kunna spela denna match.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Hargreaves, Pique, Vidic, O’Shea, Ronaldo, Fletcher, Anderson, Nani, Saha, Tevez, Brown, Scholes, Rooney, Giggs, Park, Carrick, Evra, Ferdinand, Kuszczak och Foster.

Laget är, som vanligt, mycket svårt att förutse. I takt med att truppen blivit bredare och skadeproblemen färre har Fergie laborerat mer med laguppställningen. I fall Ferdinand är frisk lär de defensiva lagdelarna se ut enligt följande: VDS, Brown, Ferdinand, Vidic och Evra. Spelar inte Ferdinand tror undertecknad att Brown går in som mittback och att John O´Shea spelar högerback.

Mittfältet är den svåraste lagdelen att sia om. Liverpool kommer med all sannolikhet att spela med fem man på mittfältet vilket gör ekvationen mer komplicerad. Med tanke på den fara Torrés exponerar United för är det troligt att Hargreaves startar precis framför backlinjen. Framför honom kommer troligen Ronaldo, Carrick, Anderson och Giggs spela. Emellertid kan det mycket väl hända att Fletcher spelar istället för Carrick eller Anderson. Skotten är outtröttlig och brukar göra sina bästa matcher mot de större lagen. Vad som talar emot detta är att han spelade i onsdags, vilket inte Carrick gjorde. Vidare kommer Fergie att förlita sig till Giggs rutin och låta honom starta till vänster på mittfältet istället för att låta Tevéz starta på topp tillsammans med Wayne Rooney. På detta vis får Liverpools innermittfältare mindre utrymme. Därmed ser bänken ut enligt följande: Kuszczak, O´Shea (Pique), Scholes, Fletcher (Carrick) och Tevéz.

Liverpool medtager följande trupp: Reina, Arbeloa, Finnan, Carragher, Hyypia, Skrtel, Aurelio, Riise, Babel, Benayoun, Alonso, Gerrard, Mascherano, Lucas, Kuyt, Torres, Voronin, Crouch, Pennant och Itandje.

I Liverpool ser troligen de defensiva lagdelarna ut enligt följande: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel och Aurélio. Möjligen kan Riise starta istället för Aurélio, men det är inte troligt då den senare verkar ha fått förtroende från tränaren. På mittfältet kommer Rafael Benitéz med största sannolikhet att starta med fem man.

Vad anbelangar innermittfältarna kommer Mascherano och Alonso troligen att ta det defensiva ansvaret medan Gerrard står för de offensiva idéerna. På kanterna startar förmodligen Babel och Kuyt. Den förra gjorde i senaste matchen lagen emellan ett mycket fint inhopp och var bland annat nära att kvittera Tevéz ledningsmål. Förutom dessa har Benitéz bland annat Pennant, Riise och Benayoun att formera kantspelet med. Att Fernando Torrés startar på topp känns nästan onödigt att skriva.

United har under senare år haft ett övertag i inbördes möten. Faktum är att Rafael Benitéz aldrig besegrat Fergie i ligan. Förra säsongen vann United mycket övertygande på Old Trafford med 2-0 efter mål av Paul Scholes och Rio Ferdinand. På bortaplan avgjorde, som bekant, John O´Shea på övertid efter en mycket tät match där lagen i princip stängde av varandras offensiver. Mötet i december 2007 var i stort av samma karaktär. I denna match avgjorde Carlos Tevéz på övertid i den första halvleken.

Förbered Er på en rysare!


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]