Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

3-0 mot Liverpool!!!

Det blev en oväntat lätt seger i gårdagens stormöte mot Liverpool på Old Trafford. Efter mål av Brown, Ronaldo och Nani skrevs slutsegern till 3-0. Den hetlevrade argentinaren, Javier Mascherano, gjorde inte saken lättare för det redan ansträngda bortalaget då han i den 44 minuten snackade sig till ett andra gula kort och blev därmed utvisad.

Bortalaget startade matchen enligt förhandsrapporten. Sir Alex Ferguson laborerade som litet i startuppställningen och inte oväntat i mittfältet. Som väntat startade Giggs och Ronaldo på kanterna. På innermittfältet valde Fergie att operera med Anderson och Carrick strax bakom den offensive Scholes. I övrigt var laget det förväntade.

United startade matchen klart bäst av de båda lagen. Sir Alex Ferguson valde effektivt att stänga utrymmet för den på förhand upphaussade Torrés. Carrick spelade storartat i sin defensiva roll och Anderson gjorde som vanligt livet svårt för Gerrard. Därmed hade United stängt av Liverpools betydande offensiva krafter.

I den sjätte minuten fick Rooney matchens första chans. Anderson spelade briljant fram engelsmannen med en ypperlig djupledsboll. Hårt ansatt av Carragher lyckades anfallaren komma till avslut, men rakt på den utrusande Reina. Det är svårt att tänka många andra anfallare som stått på benen i det läget. Hade Rooney fallit är det troligt att domaren blåst straff. Ett schysst spel av Rooney alltså.

Efter detta fick Mascherano rätteligen gult kort då han med båda fötterna kapade Scholes. Kortet var nästan rött och argentinaren skall vara glad för att han fick vara kvar på planen ytterligare några minuter. Ironiskt nog hade förhandssnacket i Canal +-studion handlat om när Scholes skulle bli utvisad. De gamla vanliga skrönorna alltså vad gäller en händelse som snart är nio år gammal…det är pinsamt.

Liverpools vänsterback, Aurelio, hade därefter en möjlighet då han från nära håll sköt över efter en hörna. Just Aurelio hade ett litet övertag på Ronaldo, varför den senare efter en stund bytte kant med eminensen Giggs. Just Ronaldo och Giggs stod i centrum när halva den första halvleken förflutit. Den senare slog en frispark från högerkanten som den förra mötte och slog i stolpen. Giggs var litet efter nära att göra mål då Reina nästan fumlade in en boll från walesaren. Anfallet hade föregåtts av en djupledsboll från Scholes. Bortalagets försvar hade genom matchen väldeliga problem med Uniteds djupledsspel.

I den 34 minuten gjorde så hemmalaget 1-0. Efter en kontring spelade Scholes en något för hård boll mot vänsterkanten. Den evigt ivrige Rooney hann emellertid upp bollen och slog ett inlägg mot straffområdet. Egentligen tycker undertecknad att Reina med lätthet skulle ha tagit inlägget, men denne missbedömde situationen och en framrusande Brown kunde nicka in 1-0.

I den 44 minuten inträffar så ånyo en matchavgörande situation. Torrés fick gult kort för protest. Mascherano uppträdde ömkansvärt och snackade efter tjugotalet sekunder till sig ett rött kort. Känslorna vällde och argentinaren ville inte godta det röda kortet och uppträdde hotfullt mot domare Bennet. Ledare från bortalagets bänk fick gå ner och leda in argentinaren i omklädningsrummet. Till och med Benitéz fick tala argentinaren till rätta. Uppträdandet var pinsamt och det skulle förvåna om inte argentinaren får några matchers avstängning. Benitéz verkade allt annat än förnöjd och råkade i munhugg med Carlos Querioz. Troligen ville spanjoren ha det till att United påverkat domaren, men ett sådant resonemang ter sig långsökt. Det är näppeligen Uniteds fel att bortalaget protesterar till sig utvisningar…

I den andra halvleken verkade bortalaget i det närmaste ha gett upp. Benitéz satt till en början med armarna i kors på ledarbänken, vilket inte torde sända de bästa av signaler om man är en ledare för ett av Englands mest anrika lag. Till och med Gerrard verkade uppgiven då bortalaget fick jag boll på mittfältet. Ronaldo hade i början två fina chanser. Den första räddade mycket fint av Reina. Framspelningen av Scholes till den chansen var av yppersta världsklass. Gammal är äldst. Kort därefter fick portugisen chans från ett bra frisparksläge. Bollen gick emellertid precis utanför Reinas vänstra stolpe.

Rooney, som genom hela matchen jobbade föredömligt, fick nästa chans efter en utspark från VDS. Engelsmannen nedtagning var makalös, men Reina räddade än en gång Liverpool. United var litet frustrerade i detta läge och Liverpool fick under några minuter ett mindre spelövertag. I detta intervall blev Rio varnad i en närkamp med Torrés.

Fergie valde att med 17 minuter kvar byta ut Anderson och eminensen Giggs till förmån för Tevéz och Nani. Tevéz fick strax efter att han byttes in ett fint läge, men Reina räddade längs marken. Den spanske målvakten skulle återigen rädda Liverpool då han styrde ett skott från Ronaldo i ribban. På den efterföljande hörnan, slagen av Nani, skarvade Ronaldo in 2-0. Därmed var matchen definitivt över. Även på detta mål är Reinas insats högst medioker. Det måste gå att kräva mer från en målvakt i detta läge. Bollen var definitivt inte omöjlig att boxas ut eller plockas ner. Reina var alldeles för passiv. Två minuter senare spelade Rooney fram Nani som avslutade kliniskt i Reinas högra hörn, ett otagbart mål. Slutsiffrorna skrevs därmed till 3-0.

Sammantaget var resultatet i underkant. United har en förmåga att missa alldeles för många chanser. Bland andra Rooney har inte den rätta kylan i de avgörande lägena för tillfället. Engelsmannen kunde med lätthet ha gjort mål i går om han valt att använda en bredsida i de avgörande lägena istället för att skjuta med full kraft. Bäst i United var Carrick tillsammans med Ferdinand. Just Carrick, Ferdinand och Vidic raderade ut Gerrard och Torrés totalt. Ferdinand stod för ett par kliniska brytningar och kan, till skillnad från många andra mittbackar, distribuera bollen på ett föredömligt sätt. Vidare skall Rooney ha beröm för sin arbetskapacitet. Det är ständigt imponerande att se engelsmannens vilja.

United: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Scholes, Carrick, Anderson (Tevez 73), Giggs (Nani 73), Rooney.
Icke använda avbytare: Kuszczak, Hargreaves och O’Shea.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Mascherano, Alonso, Kuyt, Gerrard, Babel (Benayoun 66), Torres (Riise 82).
Icke använda avbytare: Itandje, Hyypia och Crouch.

Mål: Brown 34 min, Ronaldo 79 min. och Nani 81 min.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]