Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Roma – Man Utd

United åkte till Rom med ett skadedrabbat lag, och man möter ett lika skadedrabbat Roma.

United:
Sir Alex har en del problem inför kvällens match. Småskador på Patrice Evra, Ryan Giggs, Edvin van der Sar och Michael Carrick oroar. Dessutom är inte Louis Saha, Gary Neville, Darren Fletcher och Nani alls med i Rom. Evra, Giggs och Van der Sar kan mest troligt spela, dock inte Carrick. Den sistnämnde har varit lysande större delen av säsongen och varit United bäste centrale mittfältare, vilket inte säger lite med spelare som Scholes och Anderson. Missar Carrick matchen är det en enormt stor förlust för United. Glädjande nog så är Mikael Silvestre tillbaka i truppen, för första gången sedan september.

Det blir väl gamla vanliga 4-2-3-1 när det vankas europacupspel för United, med Rooney ensam på topp och 3 offensiva mittfältare bakom sig. Frågan är bara hur det ser ut där bakom med tanke på alla skadeproblem. Tevez gjorde en kanonmatch mot Aston Villa, men han får nog ställa sig in på att starta matchen från bänken.
Kan inte Carrick spela så är det centrala mittfältet helt spikat med Hargreaves, Scholes och Anderson. Ronaldo är självklart given på den ena kanten, kan Giggs spela tar han den andra kanten, i annat fall startar troligen Ji-Sung Park.
Jag tippar på att laget ser ut så här:

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Hargreaves, Scholes
Ronaldo, Anderson, Giggs
Rooney

Bänk: Kuszczak, Pique, Silvestre, O’Shea, Eagles, Tevez, Welbeck

Roma
Spalleti har även han skadeproblem. Storstjärnan och lagkaptenen Francesco Totti missar matchen efter en skada han ådrog sig i helgens ligamatch mot Cagliari. Även mittbacken Juan missar matchen p.g.a skada. Simone Perrotta är avstängd och Giuly tveksam till spel.
Roma söker revansch efter förra årets kvartsfinaler då United krossade italienarna med 8-3 sammanlagt, dock efter förlust i Rom med 2-1, i en match som Roma var klart bättre än United (som gjorde en av sina sämre matcher för säsongen då).

Doni
Cassetti, Panucci, Mexes, Tonetto
De Rossi, Aquilani
Taddei, Pizarro, Mancini
Vucinic

Bänk: Curci, Ferrari, Antunes, Cicinho, Brighi, Giuly, Esposito

Matchen sänds på TV6 med start 20.45.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!