Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Middlesbrough – Man Utd

United tar sig upp ett antal mil till norr för att försöka ta 3 poäng på Riverside Stadium, en uppgift som självklart inte är omöjlig, men man har haft problem där genom åren.

United’s möten med Middlesbrough på bortaplan de senaste åren har vållat stora problem. De 10 senaste mötena (FA-cupen och ligan) har slutat med 3 förluster, 1 oavgjord och 6 vinster, ett dåligt facit för United nuförtiden. Annars är detta det 100:e mötet lagen mellan genom tiderna, United har vunnit 59, Boro 33.

Middlesbrough:
Tränaren Gareth Southgate tvingas undvara mittbacken Robert Huth och anfallen Mido. Nyförvärvet från januarifönstret, Sverige-bekante Afonso Alves, har klagat på en sträckning i baksidan av låret och är tveksam till spel.

Truppen:
Schwarzer, Turnbull
Young, Wheater, Pogatetz, Taylor, Grounds
O’Neil, Boateng, Rochemback, Shawky, Downing, Johnson, Cattermole
Tuncay, Alves, Aliadiere

Troligt lag:
Schwarzer
Young, Wheater, Pogatetz (c), Taylor
O’Neil, Boateng, Cattermole, Downing
Aliadiere, Tuncay

Bänk: Turnbull, Grounds, Rochemback, Shawky, Alves

United:
För United’s del är det inget annat än 3 poäng som gäller, något annat är varken bra eller godkänt i slutstriden av ligan. Sir Alex fick ett mycket glädjande besked när Gary Neville återigen är uttagen i truppen, för första gången sedan 17/3 2007, 12,5 månad efter sin fotskad mot Bolton! Mikael Silvestre är återigen i truppen även han efter lång frånvaro. Nemanja Vidic däremot är knäskadad och borta ett par veckor, ett enormt avbräck för United. Tillsammans med Rio Ferdinand har han bildat europas bästa mittbackspar denna säsongen, 15 mål insläppta för ett så pass offensivt lag som United säger egentligen allt. Tyvärr har jag en dålig känsla av att Vidic skada kommer alldeles för olägligt och kan komma att avgöra säsongen till Chelsea’s fördel. Utöver Vidic så är Saha och Fletcher fortfarande borta, inte heller Nani är fullt återställd, 3 spelare som troligen hade spelat den här matchen annars.
Det skall bli intressant att se hur Sir Alex väljer att formulera laget. Vem spelar mittback bredvid Ferdinand? Blir det John O’Shea, som var mycket bra i sitt inhopp där mot Roma i tisdags? Blir det beprövade Wes Brown som flyttas in i mitten? Eller blir det rent av Gerard Pique? För inte blir det väl Mikael Silvestre? På mitten tror jag Sir Alex väljer att starta med Cristiano Ronaldo och Ryan Giggs på kanterna, samt. Owen Hargreaves och Michael Carrick centralt. Därmed tror jag att både Scholes och Anderson sitter på bänken. Hargo ryktas av disciplinära skäl ha fått lite speltid den här säsongen, någon som kan förklara hans märkliga frånvaro i vissa matcher. Tevez och ROoney på topp är rätt givet, om nu inte Sir Alex väljer att spela med 3 centrala mittfältare.

United’s trupp:
Van der Sar, Kuszczak
Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra, O’Shea, Pique
Ronaldo, Scholes, Anderson, Hargreaves, Carrick, Giggs, Park
Rooney, Tevez

Troligt lag:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, O’Shea, Evra
Ronaldo, Carrick, Hargreaves, Giggs
Rooney, Tevez

Bänk: Kuszczak, Pique, Scholes, Anderson, Park

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med avspark 14.30


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]