Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bara oavgjort mot Middlesbrough

En på förhand svår match för United mot ett hemmalag som man haft svårt för under senare år. Ronaldo och Rooney gjorde vars ett mål, mannen som inte gjort ett piss på 3 månader gjorde båda hemmalagets.

Hemmalaget startade med rätt så väntad startelva. Julio Arca fanns inte ens med i truppen på förhand men startade ändå centralt. Afonso Alves startade på topp istället för Tuncay, annars var det den elva jag förutspådde i införrapporten.

Middlesbrough:
Schwarzer
Young, Wheater, Pogatetz (c), Taylor
O’Neil, Boateng, Arca, Downing
Aliadiere, Alves

Bänk: Turnbull, Grounds, Cattermole, Johnson (in för Aliadiere i 92:e), Tuncay (in för Alves i 77:e)

Sir Alex nominerade starkast möjliga (med tanke på skadorna) lag. Carrick / Scholes centralt, O’Shea ersatte Vidic i mittförsvaret och Brown behöll sin högerbacksplats.

United:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, O’Shea, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Tevez, Rooney

Bänk: Kuszczak, Pique (in för Ferdinand i 69:e), Hargreaves (in för O’Shea i 67:e), Park (in för Tevez i 63:e), Anderson

United började klart bäst och var helt överlägsna de första 25-30 minuterna egentligen. Första målet kom också redan i 10:e minuten. En hörna från Giggs hittade till Carrick som snyggt gjorde bort en back och spelade in bollen till en fri Ronaldo som bara hade att lägga in bollen till 0-1. Efter detta hade United flera bra lägen att utöka, bl.a genom Rooney, Giggs och Ronaldo, men bollen ville inte in.
Med 15 minuter kvar så tog sig hemmalaget in i matchen och hittade ny kraft då Alves drog på en frispark som Van der Sar tvingades mota bort. Ett par minuter senare hittade brassen dock rätt. O’Neil’s långboll hittade Aliadiere’s huvud med en O’Shea alldeles för långt ifrån sig, bollen skarvades över Ferdinand (som försökte täcka upp för O’Shea) till en frispringande Alves som enkelt la bollen förbi Van der Sar fram till 1-1.
Ett par minuter efter detta var det nära att hemmalaget tagit ledningen då Brown stoppat huvudet under armen och gått bort sig helt på markeringen, Van der Sar räddade dock Downing’s avslut brilljant.
I slutet borde United självklart haft straff när Ronaldo sköt ett skot som Taylor mycket snyggt räddade bollen med handen. Om det fortfarande fanns något tvivel innan match om att Mike Riley skulle ha sympatier för United, så bör dessa numera vara helt bortblåsta.

Den andra halvleken inleddes bäst av hemmalaget under de första 15 minuterna. 2-1 skulle komma 10 minuter in på halvleken. Ferdinand stötte upp på en boll som gick tillbaka till en hemmaspelare som lyfte upp den mot Aliadiere, fransmannen vann nickduellen med Brown och friställde Alves helt och 2-1 var ett faktum. Att Brown kan förlora nickduellen mot Aliadiere kan väl hända, även om det är uselt, men vad O’Shea gör får absolut inte hända. Som ytterback måste du falla ner och in för att täcka upp om din mittback stött upp i banan, något som inte skedde, juniormiss av irländaren. Riktigt uselt.
Någon minut efter var Ferdinand en räddande ängel när på nytt ett inspel från vänsterkanten så när nickats in av Alves, om det inte vore för Rio’s uppoffrande spel och knä.
Efter detta gjorde Sir Alex ett par byten. Park och Hargreaves kom in på bekostnad av en helt misslyckad Tevez och en riktgt dålig O’Shea. Strax efter derra haltade Ferdinand av och ersattes av Pique.
United hade nu helt tagit över matchen igen och kvitteringen lät inte vänta på sig. Scholes spelade ut till Park som lurade bort Taylor och serverade Rooney i mitten fram till 2-2 via en hemmaback.
United låg på i slutet för ett vinstmål och chanser fanns definitivt, men bollen ville inte in och matchen slutade 2-2.

En match borta mot Middlesbrough är alltid svår, framför allt för United’s del som har haft svårt här genom åren. Därför hade 1 poäng på förhand varit helt ok, men som det ser ut nu i slutet så är det inte godkänt. Hemmalaget gjorde en mycket bra match och hade kanske väl så bra chanser som United, spelmässigt var United dock klart bättre men man stördes av det stundtals fula spelet från hemmalaget. Att George Boateng fick vara kvar på planen är helt otroligt egentligen, men det var inte bara han som spelade ovårdat i hemmalaget. Det tillhör dock spelets regler, även om det är oerhört irriterande att se.

Nu ser det väldigt mörkt ut för United, även om man leder ligan med 3 poäng före Chelsea. Rio Ferdinand’s skada är inte klar ännu, men det känns som det är Deja-vu från förra säsongen. Då avslutade United ligan med 3 ordinarie försvarare borta och tappade därmed all stabilitet längst bak, vilket märktes tydligt i Champions League om inte annat då man åkte ut på det, det höll dock hela vägen i ligan då.
United har 5 ligamatcher kvar, 2 utav dessa på hemmaplan (Arsenal och West Ham) samt. 3 borta. De 3 bortamatcherna är extremt tuffa, Chelsea behöver man väl inte kommentera ens, Blackburn är en mardrömsmotståndare även de, samt. ett Wigan som kämpar för sin exitens och med ligans klart sämsta plan.

United måste vinna hemma mot Arsenal på söndag, annars lär det vara kört tror jag tyvärr. Chelsea har ett betydligt enklare schema kvar och har haft ett enormt flyt på slutet och vunnit matcher man inte borde (Sunderland och Middlesbrough) samt. fått poäng med sig mot ett klart bättre Tottenham. Det känns som de ligger inne med mästarflytet. Ingen blir gladare än jag om jag är helt ute och cyklar…


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]