Bara oavgjort mot Middlesbrough

En på förhand svår match för United mot ett hemmalag som man haft svårt för under senare år. Ronaldo och Rooney gjorde vars ett mål, mannen som inte gjort ett piss på 3 månader gjorde båda hemmalagets.

Hemmalaget startade med rätt så väntad startelva. Julio Arca fanns inte ens med i truppen på förhand men startade ändå centralt. Afonso Alves startade på topp istället för Tuncay, annars var det den elva jag förutspådde i införrapporten.

Middlesbrough:
Schwarzer
Young, Wheater, Pogatetz (c), Taylor
O’Neil, Boateng, Arca, Downing
Aliadiere, Alves

Bänk: Turnbull, Grounds, Cattermole, Johnson (in för Aliadiere i 92:e), Tuncay (in för Alves i 77:e)

Sir Alex nominerade starkast möjliga (med tanke pÃ¥ skadorna) lag. Carrick / Scholes centralt, O’Shea ersatte Vidic i mittförsvaret och Brown behöll sin högerbacksplats.

United:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, O’Shea, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Tevez, Rooney

Bänk: Kuszczak, Pique (in för Ferdinand i 69:e), Hargreaves (in för O’Shea i 67:e), Park (in för Tevez i 63:e), Anderson

United började klart bäst och var helt överlägsna de första 25-30 minuterna egentligen. Första målet kom också redan i 10:e minuten. En hörna från Giggs hittade till Carrick som snyggt gjorde bort en back och spelade in bollen till en fri Ronaldo som bara hade att lägga in bollen till 0-1. Efter detta hade United flera bra lägen att utöka, bl.a genom Rooney, Giggs och Ronaldo, men bollen ville inte in.
Med 15 minuter kvar sÃ¥ tog sig hemmalaget in i matchen och hittade ny kraft dÃ¥ Alves drog pÃ¥ en frispark som Van der Sar tvingades mota bort. Ett par minuter senare hittade brassen dock rätt. O’Neil’s lÃ¥ngboll hittade Aliadiere’s huvud med en O’Shea alldeles för lÃ¥ngt ifrÃ¥n sig, bollen skarvades över Ferdinand (som försökte täcka upp för O’Shea) till en frispringande Alves som enkelt la bollen förbi Van der Sar fram till 1-1.
Ett par minuter efter detta var det nära att hemmalaget tagit ledningen dÃ¥ Brown stoppat huvudet under armen och gÃ¥tt bort sig helt pÃ¥ markeringen, Van der Sar räddade dock Downing’s avslut brilljant.
I slutet borde United självklart haft straff när Ronaldo sköt ett skot som Taylor mycket snyggt räddade bollen med handen. Om det fortfarande fanns något tvivel innan match om att Mike Riley skulle ha sympatier för United, så bör dessa numera vara helt bortblåsta.

Den andra halvleken inleddes bäst av hemmalaget under de första 15 minuterna. 2-1 skulle komma 10 minuter in pÃ¥ halvleken. Ferdinand stötte upp pÃ¥ en boll som gick tillbaka till en hemmaspelare som lyfte upp den mot Aliadiere, fransmannen vann nickduellen med Brown och friställde Alves helt och 2-1 var ett faktum. Att Brown kan förlora nickduellen mot Aliadiere kan väl hända, även om det är uselt, men vad O’Shea gör fÃ¥r absolut inte hända. Som ytterback mÃ¥ste du falla ner och in för att täcka upp om din mittback stött upp i banan, nÃ¥got som inte skedde, juniormiss av irländaren. Riktigt uselt.
NÃ¥gon minut efter var Ferdinand en räddande ängel när pÃ¥ nytt ett inspel frÃ¥n vänsterkanten sÃ¥ när nickats in av Alves, om det inte vore för Rio’s uppoffrande spel och knä.
Efter detta gjorde Sir Alex ett par byten. Park och Hargreaves kom in pÃ¥ bekostnad av en helt misslyckad Tevez och en riktgt dÃ¥lig O’Shea. Strax efter derra haltade Ferdinand av och ersattes av Pique.
United hade nu helt tagit över matchen igen och kvitteringen lät inte vänta på sig. Scholes spelade ut till Park som lurade bort Taylor och serverade Rooney i mitten fram till 2-2 via en hemmaback.
United låg på i slutet för ett vinstmål och chanser fanns definitivt, men bollen ville inte in och matchen slutade 2-2.

En match borta mot Middlesbrough är alltid svÃ¥r, framför allt för United’s del som har haft svÃ¥rt här genom Ã¥ren. Därför hade 1 poäng pÃ¥ förhand varit helt ok, men som det ser ut nu i slutet sÃ¥ är det inte godkänt. Hemmalaget gjorde en mycket bra match och hade kanske väl sÃ¥ bra chanser som United, spelmässigt var United dock klart bättre men man stördes av det stundtals fula spelet frÃ¥n hemmalaget. Att George Boateng fick vara kvar pÃ¥ planen är helt otroligt egentligen, men det var inte bara han som spelade ovÃ¥rdat i hemmalaget. Det tillhör dock spelets regler, även om det är oerhört irriterande att se.

Nu ser det väldigt mörkt ut för United, även om man leder ligan med 3 poäng före Chelsea. Rio Ferdinand’s skada är inte klar ännu, men det känns som det är Deja-vu frÃ¥n förra säsongen. DÃ¥ avslutade United ligan med 3 ordinarie försvarare borta och tappade därmed all stabilitet längst bak, vilket märktes tydligt i Champions League om inte annat dÃ¥ man Ã¥kte ut pÃ¥ det, det höll dock hela vägen i ligan dÃ¥.
United har 5 ligamatcher kvar, 2 utav dessa på hemmaplan (Arsenal och West Ham) samt. 3 borta. De 3 bortamatcherna är extremt tuffa, Chelsea behöver man väl inte kommentera ens, Blackburn är en mardrömsmotståndare även de, samt. ett Wigan som kämpar för sin exitens och med ligans klart sämsta plan.

United mÃ¥ste vinna hemma mot Arsenal pÃ¥ söndag, annars lär det vara kört tror jag tyvärr. Chelsea har ett betydligt enklare schema kvar och har haft ett enormt flyt pÃ¥ slutet och vunnit matcher man inte borde (Sunderland och Middlesbrough) samt. fÃ¥tt poäng med sig mot ett klart bättre Tottenham. Det känns som de ligger inne med mästarflytet. Ingen blir gladare än jag om jag är helt ute och cyklar…

Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]