Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Chelsea – Man Utd

I morgon kan titelkampen avgöras, men den kan också hårdna till ännu mer. Förutsättningarna är enkla; vinner United är guldet klart, oavgjort och United behöver vinna en av sina 2 kvarvarande matcher, förlust och United måste troligen vinna båda sina sista matcher.

I morgon kan titelkampen avgöras, men den kan också hårdna till ännu mer. Förutsättningarna är enkla; vinner United är guldet klart, oavgjort och United behöver vinna en av sina 2 kvarvarande matcher, förlust och United måste troligen vinna båda sina sista matcher.

Chelsea har haft det klart lättast schemamässigt under den sista veckan. Man spelade förra torsdagen mot Everton borta (vinst med 1-0) och hade sedan en längre vila till matchen mot Liverpool i tisdags. De befann sig alltså i England under Champions League, vilket gör att deras vila inför lördagens möte är betydligt fördelaktigare än United’s.
United spelade sen match mot Blackburn i lördags, reste till Barcelona på tisdagen för match i onsdags. De reste hem igår förmiddags och hinner knappt träffas innan den tidiga matchen i morgon. Dessutom har United match redan på tisdag medans Chelsea inte spelar förrän på onsdag, och även detta hemma. Vem som har fördel av detta behöver man knappast vara en Einstein för att räkna ut.

Chelsea
Hemmalaget har i princip inga skadeproblem, endast reservmålvakten Carlo Cudicini saknas p.g.a en ljumskskada. Det ser alltså betydligt bättre ut nu i slutet på säsongen än vad det gjorde i höstas när man, precis som United, hade flera spelare borta samtidigt. Frank Lampard kommer knappast spela då hans mor avled i veckan. Alla som varit med om en sådan sak vet hur det påverkar en som person, skulle förvåna mig enormt om han spelar. Mycket ledsamt för Frank, vi lider med honom och Chelsea-supportrarna, ibland är fotbollen väldigt liten…
Chelsea har, tillsammans med United, ligans bästa och bredaste trupp, så vem som startar i morgon är svårt att gissa. Med CL i tankarna så kommer det nog bli ändringar på ett par platser, men för många ändringar vågar nog inte Grant göra. Jag tror att backlinjen blir intakt så som i tisdags, med den skillnaden att Belletti ersätter Ferreira till höger. På 3-mannamittfältet kommer nog Essien och Obi Mikel in på bekostnad av Lampard och Makelele, den senare börjar komma till åren och spelar sällan 2 matcher under en vecka. Detta gör ett oerhört starkt mittfält med Obi Mikel, Essien och Ballack. På topp är nog Drogba given centralt, han har avgjort mot United förr och är i form en av världens klart bästa anfallare och mycket målfarlig. Utanför sig har han nog Kalou och Joe Cole. Malouda spelade i tisdags men gjorde ett slätstruket intryck.
Chelsea har inte förlorat hemma på Stamford Bridge sedan den 21/2-2004, över 4 år sedan alltså. Fruktansvärt imponerande!

Troligt lag:
Cech
Belletti, Carvalho, Terry, Cole
Essien, Mikel, Ballack
Cole, Drogba, Kalou

Bänk: Hilario, Alex, Makelele, Malouda, Anelka

United
United har inte imponerat resultatmässigt på bortaplan de senaste veckorna, 2-2 borta mot Middlesbrough följdes upp med 1-1 mot Blackburn. 0-0 mot Barcelona i onsdags var följden av ett suveränt försvarsspel och en defensiv taktik, olikt United men tyvärr framgångsrikt i CL.
På skadelistan finns, hör och häpna, Louis Saha…. Gör inte fransmannen sin sista säsong i United så blir jag förvånad. Skadefri och i form är han en av ligans bästa och målfarligaste spelare, målsnittet säger egenligen allt på den biten. Saha är den ende på United’s skadelistan, men det finns ett gäng spelare som är tveksamma till spel ändå. Neville har precis återkommit från 13 månaders skadefrånvaro och spelar knappast. Fletcher är tillbaka efter några veckors frånvaro, men spelar troligen inte heller han. Owen Hargreaves har haft skadeproblem hela säsongen och har problem att spela 2 matcher i veckan, nu spelade han förvisso högerback i onsdags. Paul Scholes och Ryan Giggs klarar inte heller dom 2 matcher i veckan, Giggs hoppade in i onsdags och kan därför starta i morgon, Scholes vilar nog. Wayne Rooney fick en smäll över höften förra helgen men spelade i onsdags och byttes ut då.
Jag tippar på att vi får se 3-4 ändringar till i morgon, och troligen även taktiska förändringar. Tror inte att Ronaldo spelar ensam på topp. Nemanja Vidic missade matchen mot Barcelona p.g.a magproblem, men han skall vara tillbaka i spel nu och tar då tillbaka sin plats bredvid Ferdinand, Brown flyttas ut till höger igen. 4-2-3-1 är nog modellen vi får se även i morgon…

Troligt lag:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Carrick, Hargreaves
Ronaldo, Anderson, Giggs
Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Scholes, Nani, Tevez

Historia
De senaste 10 ligamatcherna lagen emellan har slutat med 3 segrar för United och 4 för Chelsea. United har inte slagit Chelsea på Stamford Bridge sedan 20/4-2002, då vann United med 3-0 efter mål av Scholes, van Nistelrooy och Solskjaer.
Lagen har mötts 149 gånger genom åren, United har 65 segrar, Chelsea 40.

United bör vara nöjda med 1 poäng i morgon. Jag tror det är max det man kan få ut utav matchen med tanke på förutsättningarna med kortare vila och Chelsea’s hemmarekord bl.a.

Matchen sänds på C+ Sport 1 med start 13.45


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!