Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Klara för Moskva

Manchester United är i Champions Leauge final efter 1-0 hemma mot Barcelona, målet kom tidigt i matchen genom ett mäktigt skott av Paul Scholes.

United och Sir Alex fick undvara BÅDE Rooney och Vidic vilket givetvis försvårade Uniteds chanser till avancemang på pappret. Istället för den skadade duon kom Park och Nani in i startelvan och som dom gjorde det. United ställde upp med följande lag:

United:
Van Der Sar
Hargreaves Brown Ferdinand (K) Evra (Silvestre 90)

Nani (Giggs 72) Scholes (Fletcher 72) Carrick Park
Ronaldo Tevez

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Anderson, Fletcher, Welbeck, Silvestre, Giggs

Barcelona kom till spel med en helt skadefri trupp bortsett från Ronaldinho. Yaya Toure som var osäker innan match var det ingen fara med och han tog plats som väntat på Barca’s innermittfält.

Barcelona:
Valdes
Zambrotta Puoyl(K) Milito Abidal
Xavi Toure (Gudjohnsen 89) Deco
Messi Eto’o (Bojan 72) Iniesta (Henry 61)

Bänk: Pinto, Edmilson, Sylvinho, Thuram, Gudjohnsen, Bojan, Henry

Matchen började väldigt trevande och försiktigt från Uniteds sida, det var mer Barcelona som tog tag i taktpinnen och satte bra fart från första början, något man inte hade väntat sig innan matchstart då dom flesta trodde på en enorm press från hemmalaget. Redan efter 1 minut kom Messi fri utanför Uniteds straffområde men stoppades oschysst av Scholes, dock ledde det bara till en resultatlös frispark trots att det var väldigt nära en straffspark. Efter cirka 10 minuters spel började United visa vem som var hemmalag, man skapade mer och mer och det offensiva spelet började komma igång. I den 14e minuten rensar Zambrotta bort en boll från Ronaldo, dock en dålig rensning som hamnar rakt i gapet till Paul Scholes som från 25 meter med en yttersida skickar upp 1-0 till United i det högra krysset. Old Trafford fullkomligt exploderade och en för kvällen väldigt grym publik jublade för kung och fosterland. Efter målet spelade United väldigt fin fotboll, man hade två bra chanser först ett farligt skott från Park och sedan en nickskarv från Nani, dock hamnade avsluten precis utanför Valdes stolpe. Barcelona kom i och med av sig i sitt spel och det enda man skapade i farlig väg var två skott från Deco som Van der Sar dock hade bra koll på. Resultatet 1-0 stod sig halvleken ut.

Samma startelvor kom ut till den andra halvleken. Barcelona satsade nu allt frammåt och United försvarade sig mer och mer dock på ett väldigt smart sätt med snabba omställningar och hög press som gjorde det jobbigt för spanjorerna. Med tanke på förutsättningarna förstår man att United automatiskt backade hem, hade Barca gjort ett mål hade dom varit i final med tanke på fördel av fler bortamål. Barcelona skapade inga jätte farliga chanser i andra halvlek utan man hade mycket boll och försökte låta allt kreativt gå genom en fenomenal Messi (Vem minns inte två-fotaren på Scholes?). Bästa läget för Barcelona kom efter cirka 75 minuters spel då en fristående Henry nickade rakt på Van Der Sar. Matchen stod sig 1-0 och United är efter 9 år åter i en Champions Leauge final.

Ska man sammanfatta matchen så gör United en mycket bra semifinalserie, man har lyckats få in den där sista touchen gällande europaspel som man tidigare in har haft vilket är så viktigt med att kunna stänga matcherna. Över två matcher var United snäppet bättre mest med tanke på att man skapade så pass många och farliga chanser på hemmaplan. I United var Carrick, Evra, Scholes, Park, Ferdinand och Brown förmodligen dom bästa, ja ni ser själva 6 spelare som är utnämnda till Man of the match säger en hel del om vilken laginsats det var.

FOLLOW FOLLOW!


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]