Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Två matcher kvar…

I morgon väntar en högst avgörande match på Old Trafford. United tar emot West Ham United, med tre raka segrar mot hemmalaget. Det blir med all sannolikhet inte bara att ställa ut skorna för hemmalaget. Samtidigt är de pressade att vinna sina sista två matcher för att vara säkra på att vinna ligan…

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra, 0’Shea, Ronaldo, Scholes, Anderson, Nani, Hargreaves, Carrick, Giggs, Park, Fletcher, Rooney, Tevez, Kuszczak, Pique och Welbeck.

Noterbart är att Nemanja Vidic fortfarande är borta. Wayne Rooney uppges vara osäker till spel, men kan kanske sitta på bänken. Däremot uppges Patrice Evra vara spelklar.

Mot denna bakgrund är det troligt att de defensiva lagdelarna ser ut enligt följande: VDS, Hargreaves, Brown, Ferdinand och Evra. Att Fergie skulle spela en matchotränad Neville är inte troligt och Hargreaves rutin väger säkert tyngre än att låta Pique spela centralt och Brown på högerbacksposition. Förvisso kan Silvestre komma in i bilden, men det är mindre troligt.

På mittfältet kan Sir Alex möjligen göra att par förändringar. Mest troligt är att han spelar med fem man enligt följande: Ronaldo, Carrick, Scholes, Anderson och Giggs. Ensam på topp (med understöd av Ronaldo) blir därmed Tevéz. Möjligen kan Park eller Nani spela istället för Giggs, men då den senare inte spelade från start i tisdags talar det till hans fördel. Såsom undertecknad ser det finns det ingen anledning att spela annat än de bästa spelarna i en match av denna karaktär. Bänken består således av: Kuszczak, O´Shea, Nani, Fletcher, Park och Pique (Rooney).

West Ham tar med sig följande trupp till Old Trafford: Green, Pantsil, Tomkins, Neill, McCartney, Faubert, Parker, Noble, Boa Morte, Zamora, Ashton, Walker, Mullins, Cole, Solano, Sears, Spector och Collison. Noterbart är att Fredrik Ljungberg inte är med i truppen på grund av skadan på revbenen.

Det lär bli en tuff match för United med ett West Ham som kan spela helt avslappnat. Dessutom har bortalaget bra statistik på sistone mot United. Under julen 2007 blev det en snöplig förlust för United på Upton Park med 1-2. Då slarvade bortalaget bort en 1-0 ledning under de sista tretton minuterna. Inga av målskyttarna Ferdinand eller Upson är med i West Hams trupp, men bortalaget har andra farliga spelare. Främst tänker undertecknad på Dean Ashton, Nolberto Solano och Carlton Cole.

Uniteds insats i veckan var gedigen, men för att vinna en sådan här match krävs nog ett mer offensivt spel. Det är hemmalaget som måste attackera. Med en fokuserad insats torde det gå vägen. Ett lag enligt ovan bör kunna hantera West Ham United. Låt oss hoppas att disciplinen från tisdag kväll ger utdelning även i morgon.

Ge allt grabbar…


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]