Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ronaldo:

Skyttekungen hyllar sitt lag.

Cristiano Ronaldo blev den tredje Unitedspelaren att vinna skytteligan i Premier League. Dwight Yorke vann skytteligan på 18 mål, tillsammans med Hasselbaink och Owen, 98/99 och Ruud van Nistelrooy gjorde 25 säsongen 02/03. Ronaldos straffmål mot Wigan blev hans 31:a i Premier League den här säsongen.

“I was confident because I felt that if I scored we would win the match. I am very happy to help my team.”, säger Ronaldo till manutd.com

Endast två spelare har gjort fler mål än Ronaldo under en säsong i Premier Leagiue. Andy Cole gjorde 34 mål för Newcastle säsongen 93/94 och Alan Shearer gjorde lika många för Blackburn säsongen 94/95. Säsongen därefter gjorde han också 31, som Ronaldo. Skyttekungen vill dock inte peka ut sig själv som frontfigur utan hyllar hela laget för säsongens triumf.

“This was a team effort and I think we deserved it because we are the best team in the Premier League."

Han hymlar heller inte med att det blev en tuff match på JJB Stadium.

“The pressure was high, but we believed in ourselves and we deserved to win the title, definitely,”


Av: Jimmy Andersson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!