Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United-spelare i EM

England kvalificerade sig inte till EM, vilket gjorde att 5-6 engelsmän i United’s trupp missar spel i sommar. Trots detta så finns det många spelare i truppen som kommer att deltaga i EM. Vi går igenom vilka spelare det är, deras chans till spel och följer upp detta kontinuerligt under sommaren.

Edvin Van der Sar – Holland
Är given förstemålvakt i ett holländskt lag som är svagare än på länge. Anfallet är starkt med namn som bl.a Van Nistelroot, Huntelaar ocn Van Persie, det centrala mittfältet är ganska svagt, med undantaget i Rafael van der Vaart. Kanterna är starka med Robben och Sneijder, försvaret är den stora akilleshälen, att spelare som Melchiot, Bouma och Ooijer finns med i den preliminära truppen säger en del.

Tomasz Kuszczak – Polen
Följer troligen med som tredjemålvakt. Artur Boruc är odiskutabel etta, och skall så vara med den kapaciteten, men att Fabianski går före Kuszczak är egendomligt, det är klasskillnad på dom. Polen har ett antal bra spelare som Zewlakov, Zurawski och Smolarek, men väntas inte ta sig vidare från gruppen.

Patrice Evra – Frankrike
Att Evra inte är given i det franska laget säger mer om förbundskapten Domenech än om Patrice. Evra är en av världens 2-3 bästa vänsterbackar, och har varit i ett par åt, att han inte startar istället för Abidal är p.g.a Domenech envishet att hålla fast vid sedan länge inkört lag. Frankrike har ett mycket starkt lag, framför allt mittfältet är urstarkt, eller vad sägs om spelare som Toulalan, Vieira, Makelele, Flamini och Ribery. Anfallet är också mycket starkt med spelare som Henry, Anelka, Benzema och Gomis.

Louis Saha och Mikael Silvestre togs ej ut i laget.

Cristiano Ronaldo, Nani – Portugal
Världens bäste spelare är förstås helt given på en av kanterna i anfallet. Simao, Quaresma och Nani slåss om den sista platsen, Nani längst ifrån startelvan. Laget spelar 4-3-3 med minst 1 defensiv central mittfältare, oftast Petit, och minst 1 offensiv, ofta Deco. De har väldigt starka högerbackar och mittbackar men en målvakt som kan göra konstiga saker.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]