Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rio utvecklar den afrikanska fotbollen

Den 28 juli reser Man United till Nigeria för att spela fotboll. Försvarsklippan Rio Ferdinand har redan varit där – för att utveckla den.

Två veckor efter den dramatiska Champions League-finalen reste Rio Ferdinand till Nigeria för att utveckla fotbollen och ge den större möjligheter i framtiden.

Till att börja med invigde starten av Lagos Street Soccer Championship, vilket hade i syfte att hjälpa barn och ungdomar med kärlek till fotbollen.

”There are huge talents here that can be as big as Yakubu or Kanu”, berättar Rio för manutd.com.

Rio har också planer på att bygga en fotbollsakademi i landet. Något som i sig givetvis ökar möjligheterna för nigerianska barn och ungdomar att utveckla sin förmåga och kunskap. Rio efterlyser en inspirationskälla och antagligen ser han sig själv som en man för jobbet.

”They just need someone to inspire them and make them believe in themselves. With what I’ve seen, I can help build an academy here that will see the best of Nigerian talent realise their dreams of being a professional footballer. The power of football here is unbelievable”, säger Ferdinand.

http://www.manutd.com/default.sps?pagegid=%7BF9E570E6%2D407E%2D44BC%2D800F%2D4A3110258114%7D&newsid=6613331


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]