Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt pinsamt snedsteg från media

I veckan så rapporterade flera engelska tabloider att Sir Alex skulle ha nämnt att man var nära att kontraktera Dimitar Berbatov och att man jagat honom under en tid. Texten var översatt från www.united.no som hade citerat Sir Alex fel vid en intervju innan laget reste till Sydafrika. Texten på vår norska sida togs bort efter ett par timmar, men då var skadan redan skedd. Sir Alex nämnde aldrig Berbatov vid namn, det var bara ett antagande som United.no gjort, allt finns för övrigt bandat.
Detta fick Tottenham’s ordförande David Levy att gå i taket, han anmälde United till FA för brott mot transferlagen, ett lag får inte kontakta en spelare utan hans lags tillåtelse. Eftersom Sir Alex aldrig nämnde Berbatov vid namn så har Levy ingeting alls att gå på i det fallet, det skall vara om det finns något gammalt att gå på.
Levy anmälde även Liverpool för liknande brott angående Robbie Keane, där verkar det dock som att detta mystiskt har “gått upp i rök” eftersom Keane ryktas vara enbart en läkarundersökning ifrån en övergång till Liverpool. FA kommer att se över fallet, men det är ingen vågad gissning att United, trots bristen på bevis, kommer att bli fällda på något sätt, det är ju trots allt United det handlar om.

Nu har det dock hänt igen, media har återigen ändrat på ett uttalande från Sir Alex. Det var på en fråga om Chelsea’s chanser att vinna titeln som media fick det till att Sir Alex inte såg Chelsea som ett hot denna säsongen eftersom laget är gammal!
Sir Alex sa aldrig att Chelsea inte var ett hot för att de har ett för gammalt lag. Det han sa var att Chelsea på sikt kommer få det svårt om man inte värvar yngre spelare då laget i dagsläget har många äldre spelare. Ett uttalande som knappast har någonting med årets säsong att göra.

Det känns som att media blivit sämre och sämre genom åren. Nu är det exstremt, det kan gå så långt att United missar Berbatov p.g.a media…


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]