Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United köper loss Tevez för £32milj?

Enligt flera medier idag så skall United ha köpt loss Carlos Tevez från MSI (Media Sports Investments). Summan varierar mellan £30-35milj, beroende på var man läser. Det är dock rätt diffust överallt om vad det “riktiga” priset är, vissa hävdar att det är summan efter alla klausuler slagit in, vissa hävdar att United redan har betalt en stor del av summan, och vissa hävdar att det är den summan som United nu skall betala.

För att spekulera lite så är det sista alternativet helt uteslutet, United skall redan ha betalt £10milj. som en del i löneavtalet, att då betala ytterliggare ca. £30milj. är befängt.
För ett par år sedan så skulle Tevez och Javier Mascherano ha samma pris om de skulle köpas loss. Liverpool köpte Mascherano för £18milj., lägger man på de sedvanliga “United-miljonerna”, som är standard i alla affärer, så kommer man kanske upp i £25milj. och då är det inkluderat de pengar som United redan har betalt.
Det kan också vara så att dessa £30-35milj. är inkluderat hans rapporterade lön på £75000 / vecka.

Kontentan är alltså att inte lägga för mycket tankekraft på hur United kan betala så mycket för Tevez, då det mest troligt inte är nära sanningen.

http://www.teamtalk.com/football/story/0,16368,1778_3868226,00.html


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]