Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presentation: Truppen 08/09, del 1

Nedräkningen kan börja. Det är nu mindre än en vecka kvar innan Premier League inleds. Under de kommande dagarna kommer MUSS redaktion sammanfatta årets upplaga av Manchester United, med reservation för ytterligare övergångar. Först ut? Målvakterna!

1. Edwin VAN DER SAR

Smeknamn: Ed, The Jolly Green Giant
Född: 29 oktober 1970
Längd/Vikt: 197 cm/84 kg
Nationalitet: Holland
Moderklubb: Ajax
Tidigare klubbar: Juventus, Fulham
Kom till klubben: 1 juni 2005
Matcher/Mål: 142/0

Styrkor:
Ansedd som Peter Schmeichels rättmätiga ersättare. En av världens bästa målvakter genom tiderna och en av Hollands genom tidernas största fotbollslegendarer. Spelar med stor pondus och ett stort lugn. Stark i luftrummet tack vare sin storlek, men är ändå överraskande snabb i sidled. Extremt rutinerad och är en fantastisk straffexpert. Är vass i såväl närspelet som skott utifrån. Grym med fötterna, förmodligen den främsta i världen. Slutade i det holländska landslaget efter EM 2008, gör nu sin sista säsong i United.

Svagheter:
Har uppnått den ålder där den stora utvecklingskurvan börjat dala. Börjat bli skadebenägen på senare år och har problem att vakta målet under en hel säsong.

12. Benjamin FOSTER

Smeknamn:Ben
Född: 3 april 1983
Längd/Vikt: 186 cm/79 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: Stoke
Tidigare klubbar: Bristol (lån), Tiverton (lån), Kidderminster (lån), Stafford Rangers (lån), Wrexham (lån), Watford (lån)
Kom till klubben: 19 juli 2005
Matcher/Mål:1/0

Styrkor:
Trots sin enorma kapacitet ses Foster fortfarande som en målvaktstalang. Troligtvis Englands nästa stormålvakt och antas vara van der Sars ersättare. Har redan i år chansen att visa att han håller för yppersta nivå och många tror att Foster redan i år kommer utmålas som förstemålvakt. Har alla kvalitéer för att bli en målvakt av yppersta världsklass.

Svagheter:
Har på grund av hård konkurrens inte fått chansen på allvar i United. Har hittills inte visat upp sina kunskaper på den stora scenen vid mer en ett tillfälle. Får ses som något orutinerad. Har under den senaste säsongen plågats av skador vilket förhindrade en lyckad säsong. Som backup till VDS kommer Foster förhoppningsvis vara redo att ta över till nästa säsong.

29. Tomasz KUSZCZAK

Smeknamn: PIG (Pole In Goal)
Född: 20 mars 1982
Längd/Vikt: 188 cm/84 kg
Nationalitet: Polen
Moderklubb: Śląsk Wrocław
Tidigare klubbar: Uerdingen, Hertha Berlin, West Bromwich Albion
Kom till klubben: 10 augusti 2006
Matcher/Mål: 29/0

Styrkor:
Grymma reflexer, bra i närspelet, snabb i sidled. En idealisk reservmålvakt. Går alltid in och gör sitt jobb. Har ett bra psyke och inställning. Bidrar till att United målvaktsuppsättning förmodligen är ligans allra bästa.

Svagheter:
Något vek i luftrummet då han saknar den pondus och rutin som VDS besitter. Har stundtals en förmåga att ha ”tvål i händerna”, men är över lag en mycket stabil målvakt.

38. Thomas HEATON

Utlånad till Cardiff City.

Smeknamn: Tom
Född: 15 april 1986
Längd/Vikt: 183 cm/83 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar: Swindon Town (lån)
Kom till klubben: 1 juli 2002
Matcher/Mål: 0/0

Styrkor:
En lovande målvaktstalang. Endast 22 år gammal och har flera år kvar innan han kommer att vara som bäst. Kommer i år få chansen till A-lagsspel i Cardiff City, dit han är utlånad. I annat fall är Heaton reservlagets förstemålvakt.

Svagheter:
Väldigt orutinerad. Har dock framtiden för sig.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]