Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presentation: Truppen 08/09, del 4

Nedräkningen kan börja. Det är nu mindre än en vecka kvar innan Premier League inleds. Under de kommande dagarna kommer MUSS redaktion sammanfatta årets upplaga av Manchester United, med reservation för ytterligare övergångar. Här följer säsongens ytterbackar!

2. Gary NEVILLE (K)

Smeknamn: Gaz, Nev
Född: 18 februari 1975
Längd/Vikt: 178 cm/72 cm
Nationalitet: England
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: 8 juli 1991
Matcher/Mål:
541/7

Styrkor:
Lagkapten och legend. Ordinarie högerback sedan mitten av 90-talet. En av de främsta fotbollspelarna i United’s historia. Starka ledaregenskaper och en oändlig rutin. En av tre United-spelare som varit med och vunnit Champions League vid två tillfällen (1999 och 2008). Offensiv, modern ytterback med fina inlägg. Tuff och aggressiv. Har väldigt långa inkast vilket skapar farligheter likt hörnor när bollen befinner sig på offensiv planhalva. Har under hela sin karriär varit underskattad, men är i själva verket en av ligans bästa försvarare.

Svagheter:
Ligger ofta på gränsen till frispark. Kan vara en risk när motståndarna befinner sig i straffområdet. Har aldrig varit känd för sin snabbhet. Har på sistone varit mycket skadebenägen. Går mot slutet av sin karriär. Får i år kämpa för sin plats.

3. Patrice EVRA

Smeknamn:
Paddy, Supatrice
Född: 15 maj 1981
Längd/Vikt: 175 cm/76 kg
Nationalitet: Frankrike
Moderklubb: Paris SG
Tidigare klubbar: Marsala, Monza, Nice, Monaco
Kom till klubben: 10 januari 2006
Matcher/Mål: 98/2

Styrkor:
Fick en mardrömsstart på sin karriär i United när han debuterade i derbyt mot City. Acklimatiserade sig därefter snabbt och petade Gabriel Heinze. En snabb, offensiv och modern vänsterback med ett fint tillslag på bollen. Stark i luftrummet trots sin längd. Kan även spela vänstermittfältare och är förmodligen världens bästa tvåvägsspelande vänsterback.

Svagheter:

Offensiven i all ära, men ibland kan det kosta i det defensiva. Patrice är mer eller mindre yttermittfältare i sin spelstil och kan därpå få problem i försvarsspelet. Kan för övrigt fortfarande förbättra sig något i det stora hela, men är mer eller mindre komplett.

6. Wesley BROWN

Smeknamn: Wes
Född: 13 oktober 1979
Längd/Vikt: 185 cm/77kg
Nationalitet: England
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: 8 juli 1996
Matcher/Mål: 305/3

Styrkor:
Ett stort bultande hjärta för United. Växte upp i Manchester. Har endast spelat för en klubb i karriären, nämligen United. Naturligt sett mittback, och är där en av landets bästa. Kan även spela högerback och gör det numer bättre och bättre. Ersatte Neville som högerback under den förra säsongen och gjorde det felfritt. En suverän kille att ha i laget tack vare sin lojalitet mot klubben, fansen och managern. Relativt snabb, duktig i luftrummet och mycket fysisk. Slår bättre och bättre inlägg. Skulle förmodligen platsa i vilket PL-lag som helst förutom United och Chelsea.

Svagheter:
Har aldrig lyckats ta en ordinarie plats i United. Stenhård konkurrens har gjort att Brown allt som oftast agerat reserv. Saknar fortfarande en del för att kunna rubba giganterna i försvaret. Har i år chansen att visa att han ska efterträda Gary Neville.

21. Rafael Pereira DA SILVA

Smeknamn:
Född: 9 juli 1990
Längd/Vikt:
Nationalitet:
Brasilien
Moderklubb:
Fluminense
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: Juli 2008
Matcher/Mål: 0/0

Styrkor:
En mycket offensiv, bollskicklig modern högerback. Typisk sydamerikansk i sina aktioner på kanterna. Kan även spela yttermittfältare. Gjorde en sensationellt bra debut vilken förmodligen överaskade de flesta. Tillsammans med brodern Fabio är Rafael United’s yngsta A-lagsspelare. Ett stort framtidslöfte som tillhör det brasilianska ungdomslandslaget (U17).

Svagheter:
Precis som sina unga kollegor är Rafael orutinerad. Lär förmodligen ta ett tag att acklimatisera sig till den engelska fotbollen. Kommer, tidvis, förbättra såväl sin fysik som sina defensiva kunskaper.

25. Daniel SIMPSON

Utlånad till Blackburn Rovers.

Smeknamn: Danny, Simmo
Född: 4 januari 1987
Längd/Vikt: 173 cm/72 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar: Antwerpen (lån), Sunderland (lån), Ipswich (lån)
Kom till klubben: 7 juli 2003
Matcher/Mål: 8/0

Styrkor:

Snabb och mycket offensiv högerback. Fick chansen ett par gånger ifjol. Gjorde ett par riktigt bra insatser. Har kapaciteten att bli Gary Neville’s ersättare. En helt klart intressant fotbollsspelare. Egen produkt.

Svagheter:
Behöver mer speltid på högsta nivå för att kunna utvecklas till den spelare han har ambitionen att bli. Fortfarande för ojämn. Kroppsstorleken gör att Simpson får leva på sin snabbhet istället för sin fysik.

X*. Fabio Pereira DA SILVA

Smeknamn:
Född: 9 juli 1990
Längd/Vikt:

Nationalitet: Brasilien
Moderklubb: Fluminense
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: Juli 2008
Matcher/Mål: 0/0

Styrkor:
Fabio är, precis som sin bror, en offensiv modern ytterback. Fabio är, likt Rafael, högerfotad men spelar trots det på vänsterkanten. Har även han ambitioner att spela högre upp i banan. En mycket talangfull spelare. Vid U17-VM i Korea 2007 var Fabio lagkapten för det brasilianska landslaget. Anses, tillsammans med Rafael, vara “The Brazilian Nevilles”.

Svagheter:
Kan förmodligen utveckla det mesta. Fortfarande oprövad. Precis som de flesta sydamerikaner som kommer till England tar det sin tid att lära sig spelet. Fysiken och defensiven kan därav förbättras.

*Fabio har ännu inte något officiellt tröjnummer.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]