Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Portsmouth – Man Utd

Ett skadeskjutet United åker till Fratton Park för att försöka plocka 3 poäng med sig hem. Precis som senast så saknas flera offensiva spelare och frågetecken finns på ett par.

United:
Första matchen mot Newcastle var ingen större höjdare, det var rent ut sagt dåligt för att vara United. Man skall dock ha i åtanke att det saknades 8 offensiva spelare i den matchen, Sir Alex hade problem att få ihop ett slagkraftigt lag, han fick dessutom sätta hela 4 försvarsspelare på bänken. Så förutsättningarna var knappast de bästa, inte blev det bättre av att ytterliggare 2 man gick sönder under matchen, bl.a nyckelspelaren Carrick.

Till morgondagens match ser det inte mycket bättre ut. Förvisso har både Park och Hargreaves tränat i veckan, ingen av dom är dock med i den preliminära truppen. Det är däremot Giggs, som utgick senast p.g.a ljumskproblem, och får betraktas som tveksam till start. Anderson är tillbaka från OS men har en mycket lång flygresa bakom sig och får troligen börja på bänka. Carlos Tevez är också tillbaka efter att han varit hemma i Argentina senast då en släkting gått bort.
De som definitivt missar matchen är Ronaldo, Carrick, Hargreaves, Saha, Park och Manucho, alla skadade, Giggs och Campbell är tveksamma till spel och Nani är avstängd. Förutsatt att Giggs kan spela så ger detta en startelva som kan se ut så här:

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Fletcher, O’Shea, Scholes, Giggs
Rooney, Tevez

Bänk: Kuszczak, Neville, Evans, Rafael, Possebon, Anderson, Campbell

Tyvärr tror jag inte Sir Alex vågar starta med Possebon centralt med Scholes, O’Shea lär starta, trots att han var ruggigt dålig senast.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak, Foster
Brown, Neville, R Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, F Da Silva
Fletcher, O’Shea, Scholes, Possebon, Gibson, Giggs
Rooney, Tevez, Campbell, Welbeck

Portsmouth:
Hemmastarka Portsmouth har också en del skadeproblem. Pamarot och Primus från de offensiva leden saknas, Niko Kranjcar skadade sig i en landskamp i veckan och sägs missa matchen. Kanu och Nugent missar också matchen p.g.a skador.
Inför säsongen så värvade man Peter Crouch från Liverpool och har i honom och Defoe ett mycket starkt anfallspar. För en vecka sedan värvade man vänsteryttern Jerome Thomas från Charlton och nu i dagarna lånade man vänsterbacken Traore från Arsenal. Det är ganska lätt att förutse Pompey’s lag, den enda positionen som är tveksam är om Utaka startar till höger eller vänster på mittfältet, resten är solklara val i mina ögon.

James
Johnson, Campbell, Distin, Hreidarsson
Utaka, Diarra, Diop, Thomas
Crouch, Defoe

Bänk: Ashdown, Kaboul, Traore, Mvuemba, Little, Hughes, Sahar

Prelimiär trupp:
James, Johnson, Campbell, Distin, Hreidarsson, Utaka, Diop, Diarra, Kranjcar, Little, Defoe, Crouch, Kaboul, Thomas, A Traore, Sahar, Lauren, Mvuemba, Davis, Hughes, Ashdown

Inbördes möten:
United har haft problem med Portsmouth den senaste åren, framför allt på Fratton Park. De senaste 5 mötena där har slutat med 3 hemmasegrar och 1 oavgjord. United’s senaste vinst på Fratton Park var den 11/2-2006, då vann United med 3-1 efter mål av Ronaldo (2) och Van Nistelrooy. Förra årets möte slutade 1-1 efter att Scholes gett United ledningen i den 15:e minuten och Benjani kvitterat i 53:e.

Matchen döms av Chris Foy och den sänds på Canal+ Sport 2 med matchstart 21.00.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!